20 Ekim 2010 Çarşamba

7-8 Kasım’da ‘ULUSAL GENÇ TEMA KONGRESİ’ne TEMA TRABZON TEMSİLCİLİĞİ Ev Sahipliği Yapacak

Trabzon GENÇ TEMA gönüllüleri Alman Gençleri misafir etti: Türk ve Alman gençler yaşadığımız dünyayı korumak için söz verdi.



TEMA Vakfı, Trabzon Temsilciliğinin geçleri (Trabzon GENÇ-TEMA ), Trabzon Gençlik Merkezi organizasyonu ile Almanya’dan Trabzon’a gelerek bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılan ve Trabzon’u tanımaya çalışan gençlerle bir araya geldi.



Erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma mücadelesi veren “Toprak sevdalısı’ Trabzon GENÇ TEMA gönüllüleri, İl Temsilcisi Coşkun ERÜZ ve Genç TEMA Başkanı Sema BOĞA önderliğinde Alman ve Trabzon’dan katılan gençlere Türkiye de doğal varlıklar ve toprak erozyonu gerçeğini, yapılması gerekenler ve yapılanlar hakkında bilgi verildi.

Erozyonla mücadele için 1992 yılında kurulan TEMA Vakfı, Trabzon Temsilciliği ve de Trabzon GENÇ TEMA teşkilatının kuruluş ve çalışmaları hakkında misafir gençler ve idareciler bilgilendirildi.

Ayrıca Dünyanın korunması gerekli en önemli 25 alanından birisi olan Doğu Karadeniz Bölgesinin (Dünyada tüm alan olarak korunması talep edilen tek bölge) ekolojik önemi ve koruma ile ilgili yapılan çalışmalar gençlere aktarıldı.
Bu kapsamda Trabzon GENÇ TEMA gönüllülerinin de görev aldığı, Türkiye’nin 2000 m deki tek ve en büyük Turba Bataklığı ve ekolojik önemi konusunda bilgi verildi.

Trabzon Genç TEMA’nın tanıtım filminin izlenesi sonrasında, gençlere tohumdan fidana, fidandan ağaca, ağaç gelişimi ve tohum dikimi konusunda eğitmen Necip SARAÇOĞLU tarafından bilgi verildi.

Bilgilendirme sonrası bina bahçesine inilerek hazırlanmış olan fidan poşetlerine, gençler tarafından toprak doldurularak Fıstık Çamı, Akasya, Çınar, Kestane tohumları dikimi gerçekleştirildi.

Türk ve Alman gençlerin ilgi ve coşkuyla katıldığı etkinlik sonrası, Alman gençlerin lideri tarafından Genç TEMA’nın yaptığı çalışmalar ve elde edilen başarıların tahminlerinin çok üzerinde olduğunu ve başarılarından dolayı Türk gençleri kutladığını ifade etti. Ayrıca yapılan başarılı çalışmaların ve Karadeniz Bölgesinin, Almanlar tarafından daha iyi tanınması için ileriye dönük işbirliği isteğini ifade etmiştir.

Üç saatlik etkinlik sonrası Alman gençler, liderleri ile birlikte Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü ve gençlik koordinatörleri GENÇ TEMA üyelerine teşekkürlerini ileterek, TEMA Trabzon Temsilciliğinde ayrılmışlardır.

Trabzon ve Doğu Karadeniz’de çevre ile ilgili sivil toplum çalışmaları ve bölgenin ekosistemi hakkında bilgi almak üzere 25 Ekim 2010 tarihinde Avustralya Büyükelçiliği yöneticileri TEMA Trabzon Temsilciliği ve Genç TEMA gönüllüsü gençleri ziyaret edecekler.



7-8 Kasım tarihinde Trabzon Genç TEMA gönüllüleri ULUSAL GENÇ TEMA KONGRESİ’ ne ev sahipliği yapacaklar.

Türkiye’de mevcut tüm Genç TEMA teşkilat başkanları ve TEMA Vakfı Yönetimini, (Sn Hayrettin KARACA dâhil) etkinliğe katılacaktır. Ulusal düzeyde çevre sorunları, gençlerin yaptığı çalışmalar ve geleceğe dönük yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi paylaşımı ve uzman eğitimleri gerçekleştirilecek olan etkinlik 2 gün sürecektir.



“Bu dünya bizim, sen, ben, biz korumaz isek, kim koruyacak.

Yaşa ve yaşat ki başkaları da örnek alsın.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder