29 Ekim 2010 Cuma

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Bugün, TÜRKİYE CUMHURİYET’inin Kuruluş Yıl Dönümü; CUMHURİYET BAYRAMI olarak kutlanmaktadır.



Bu anlamlı günde Hür ve Demokratik Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ve diğer bu Vatanın kurtuluşunda emeği bulunanlar olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına Allah’tan sonsuz rahmet diler, Kahraman Şehit ve Gazilerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız.

Bu yıl 87.sini kutladığımız CUMHURİYET BAYRAMI; Türk tarihinin en büyük bayramlarındandır. Gücünü ve kaynağını halkın hür iradesinden alan ve Büyük Önder Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümüne erişmenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.


Eşine ender rastlanacak olan Allah’ın bir lütfü; Kutsal Vatanımız Türkiye’mizin ve Büyük Türk Milleti’nin her tür tehdit ve tehlikelere karşı korunup, savunulması gençlik ve bireyleri olarak en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.


Büyük Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı geçmişini bilerek, onu koruyup aydınlık geleceğe taşımakla yükümlüdür. Türkiye’nin lanetlenmiş terörle mücadelesi hiç kimsenin haklılığını sorgulayamayacağı ve tartışamayacağı bir olgudur. İçten ve dıştan gelen her türlü bağnaz, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Milletimiz her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni korumuştur. Şartların zuhur etmesi halinde saldırgan ve hain güçlere karşı mutlaka koruyacaktır. Bundan dost ve düşman hiç kimsenin şüphesi olmasın.


Türk Milleti, Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımak azim ve kararlığındadır. Bu husus her Türk vatandaşının mukaddes bellediği dini, milli ve en şerefli bir görevdir. Bu vatanda vatandaş olma şerefine erişen her ferdin kendisine, aile ve çocuklarına ve gelecek nesillerine karşı bir namus borcudur.


Milletimiz; Cumhuriyet rejimi ile kazandığı erdem ve değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiştir. Her kademeden Milletimizin milli ve manevi değerlerine takoz olmaya çalışan ve İslam’la şereflenmiş Türk’ün bağımsızlığını tehlikeye atanlara ya da atmak isteyenlere karşı top yekûn mücadelesi, azmi ve kararlığı artarak devam edecektir. Bu Millet; bu zamana kadar iç ve dış düşmanların oyun ve tuzaklarına karşı karşılaştığı bütün sorunları, Cumhuriyete olan bağlılığı, birlik ve beraberliği sayesinde ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Bu Büyük Millet, dün büyük lideri Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının etrafında kenetlenerek savaş vermiş ve bu savaşı kazanmıştır. Bugün de, yarın da her türlü düşmana karşı dışarıda bağımsızlık, içeride ulusal egemenlik için savaş vermeye ve bu savaşı kazanmaya Allah’a yemin ederek söz vermiştir.


Bilinmelidir ki, Büyük Türk Milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm hain ve işbirlikçileri yok edecek, bunlara asla fırsat vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyetinin çocukları ve gençleri almış oldukları bu kutsal mirası ilelebet koruyacaklardır.
Gençler; Tam Bağımsızlık, Demokrasi, Adalet ve Cumhuriyet emaneti öncelikle sizlerin omuzlarındadır. Bu mukaddes emaneti canınızdan aziz bilip, şartlar her ne olursa olsun, bu aziz vatanınıza sahip çıkacaksınız. Hz. Kur’an dan, İslam’ın Yüce Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.)’den ve tarihinizden ilhan ve dersler alarak, kendinizi yetiştirecek ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini çok, çok okuyacaksınız ki, sizlere kast eden ve edecek olan düşmanlara karşı gücünüz, imanınız ve azminiz asla kaybolmasın.


Ay-Yıldızlı Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı bu topraklarda yaşamak hepimiz için, çocuklarımız için ve gelecek bütün nesillerimiz için en büyük ve kutsal bir haktır. Bu durum Allah’ın izni ile ilelebet böylece devam edecektir.


Bu duygularla varlığımızın ve bağımsızlığımızın teminatı Cumhuriyetimizin 87.Yılını kutlamanın huzur ve güveni içerisinde TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin sonsuza kadar güçlü, hür ve bağımsız olarak yaşaması azim ve kararlığıyla Büyük Türk Milleti'nin bu büyük milli bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.


Bu Cumhuriyeti kuranlara ve Cumhuriyetimizin, Milli ve Manevi Değerlerimizin yaşaması için canlarını hiçe sayarak fedakârlık yapanlara Allah’tan rahmet, sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımız arz ederiz.


“CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Muhammet YAVRUOĞLU
Araştırmacı Yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder