23 Ekim 2010 Cumartesi

87. YILDA “EKİM GEÇİDİ 9” TRABZON SERGİSİ AÇILDI

Cumhuriyet’in 87. Yılında İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği’nce “EKİM GEÇİDİ 9” TRABZON SERGİSİ, 22.10.2010 Cuma Günü Saat 17.30’da Trabzon Ortahisar, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Açıldı.


''Cumhuriyet’e Saygı ve Onu Sahiplenme'' amacıyla İstanbul Modern Sanatlar Derneği’nce düzenlenen ve ev sahipliğini Trabzon Belediyesinin yaptığı serginin 22.10.2010 Cuma Günü Saat 17.30’da, Trabzon Ortahisar, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'ndeki açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülsün Erbil ile sanatseverler katıldı.

Açış konuşmasını sergi organizatörlerinden Kadir Şişginoğlu yaptı. Şişginoğlu, 2002 yılından bu yana sanatçı sorumluluğu ile Cumhuriyet'e saygı ve onu sahiplenme amacıyla Ekim Sergisi'ni düzenlediklerini belirterek,


''Bu yıl 18 ayrı ilde yaklaşık bin sanatçının katılımıyla sergimiz düzenlenmektedir. O illerden biri de Türk resim sanatının çok önemli merkezlerinden biri olan Trabzon'dur'' dedi.


Sergide 10 ilden 92 sanatçının eserlerinin yer aldığını ifade eden Şişginoğlu;


''Farklı kuşaklardan birçok sanatçının yer aldığı geniş katılımlı bu ulusal serginin, Trabzon'un ve ülkemizin sanat kültürüne katkıda bulunacağına inanıyoruz'' diye konuştu.


Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinin üst katında düzenlenen sergide;


1-Orhan İlyas(Kemençeci Heykeli), 2-Haydar Durmuş(Y.B. Tablo), 3-Kadir Şişginoğlu(Y.B. Tablo: Güvercinler), 4-Selahattin Hasırcıoğlu(Y.B. Tablo), 5-Banu Grote(Heykel), 6-Hüseyin emre Birinci(Tablo), 7-Mustafa Şener(Tablo), 8-Bedri Rahmi Eyüboğlu(Kalamış Yazmaları), 9-Bedri rahmi Eyüboğlu(Yazmalı Genç Kız), 10-Bedri Rahmi Eyüboğlu(1907 tarihli tablo), 11-Bedri rahmi Eyüboğlu(Cam rölyefli tablo), 12-Gülsün Erbil(Mistik Şemşi-li ağ örgülü tablo), 13-Gülay Çallı(Tablo), 14-Raif Kalyoncu(Y.B. Tablo), 15-Birce Yıldız Birdinç(Y.B. Tablo), 16-Selman Uzun(Y.B. Tablo), 17-Rasim Çubukçu(Hanımlar Tablosu), 18-Aşan Cora(Y.B. Tablo), 19-Elif Karadayı(Y.B. Tablo), 20-Dilek dindar(Y.B. Tablo: Uğru Böcekleri), 21-Yusuf Enveroğlu Alizade(Y.B. Tablo), 22-Meher bayramoğlu(Y.B. Tablo), 23-Yasemin Lümalı(Y.B. Tablo), 24-Abid Güner (Y.B. Tablo: Orman Manzarası), 25-M. Kemal Çetinel(Komp-Çıplaklar), 26-Meltem Sabriye Özcan(Y.B. Tablo), 27-Serdar Yılmaz(Y.B. Tablo), 28-Nursel B Sökmenayram(Y.B. Tablo. Çıplak adam), 29-Halil Baş(Y.B. Tablo), 30-Mürüvvet Ay(Y.B. Tablo), 31-Günay Aral(Y.B. Tablo), 32-Sezgin Yüksel(Kuşlar Motf), 33-Güler Genç Erol(Kız), 34- Semra Sağlam(Y.B. Tablo), 35-Mansur Caferov(Y.B. Tablo: insanlar),36-…(Soyut Resim), 37-Arif Askerov(Y.B. Tablo), 38-Elif Soyer(Y.B. Tablo), 39-M. Hikmet Malkoç(Y.B. Tablo), 40-Ali Asker Bal(Y.B. Tablo), 41-Ceyhan Murathan(Y.B. Tablo: Karadeniz yaşantısından kesitler), 42-Leyla Afacan Kodaman(Y.B. Tablo), 43-Behice İskender( Atatürk), 44-Kenan Demir( Yük taşıyan kadınlar), 45-Seda Üngün(Y.B. Tablo), 46-Y. Öçay(Y.B. Tablo: Kelebek)’ın tablo resim ve heykelleri sergilenmiştir.


HABER: Muhammet Yavruoğlu

1 yorum:

  1. Sergi çok güzel eserlere sahip. Ancak salonun kullanımındaki eksiklik, Tabloların yerleştirilmesi ve tanıtım ve ressamların isimlerin eksik ve laletayn kağıtlara yazılması dikkatlerden kaçmıyor. Böyle büyük sanatsal etkinliğin tanıtılması ve sergilenmesinde daha titiz davranılması gerekirdi. İnşallah bundan sonraki sergiler aceleye getirilerek, serginin başarısına gölge düşürülmez. Zira sergideki eserler gerçekten çok güzel...

    YanıtlaSil