22 Ekim 2010 Cuma

İkizdere Vadisi Sit Alanı Edildi

İkizdere Vadisi’nin Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile SİT Alanı ilan edildiği belirtildi.

İkizdere Derneği tarafından yapılan açıklamada,

“Yıllardır STK’lar olarak verdiğimiz hukuk mücadelesinin ve halk dayanışmasının bir sonucu olarak, bilimi ve gerçekleri de arkasına alan İkizdere, kazanmıştır.
Bölgemiz Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nce SİT alanı ilan edilmiştir. Bundan böyle ülkemizde bir vadi daha HES darbelerinden korunmuş olacak ve ülkemiz geleceğine İkizdere doğal güzellikleri ile hizmet edecektir.

Türkiye’de HES’leri tartışılır hale getiren ve sorgulamamıza yardımcı olan başta İkizdere Derneği olmak üzere, HES konusunda birçok STK ile ortak hareket eden İkizdereliler, bölgelerini korumak için tüm yasal yollara başvurdu ve hukuk alanında birçok zaferler kazandı. Ancak tüm bu kazanımlara rağmen bölgede kalıcı bir çözüm oluşturmak için bölgenin SİT alanı olması gerekliliğini savunan İkizdere Derneği, gelinen noktada amacına ulaşmış oldu. Bölgemizin önümüzdeki yıllarda yalnızlaşmaması yok olmaması kanser vadisi olmaması için çabalayan ve bu uğurda bizlere desteklerini esirgemeyen tüm STK’lara, basın yayın organlarına ve elbette mücadelenin kilit noktasında yer alan İkizderelilere sonsuz teşekkürlerimizi sunar, ve gelecek asırlara bırakılmış bir doğa mirasının oluşmasına katkı sunan tüm vicdan sahibi kamu kurum ve kuruluşlarına saygılarımızı iletiriz” denildi.

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun almış olduğu karar ile vadide yapımı planlanan ve devam etmekte olan HES projelerinin iptali gündeme geldi. İkizdere Vadisi’nde tamamlanan 1, yapımı süren 5 ve projelendirilen 24 HES projesi bulunuyor.

http://www.medyatrabzon.com/ - 22 Ekim 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder