3 Ekim 2010 Pazar

İslam Âlimleri, İstanbul'da toplanıyor

M.Said Ramazan el-Bûtî, Prof. Dr. Vehbe Zuhaylî, Prof. Dr. Ali Cuma, Prof. Dr. Ahmed Abbadi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman gibi tanınmış İslam âlimleri İstanbul'da bir araya geliyor.


M. Said Ramazan el-Bûtî, Prof. Dr. Vehbe Zuhaylî, Prof. Dr. Ali Cuma, Prof. Dr. Ahmed Abbadi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman gibi tanınmış İslam âlimleri İstanbul'da bir araya geliyor. 9-10 Ekim'de Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyumda, Kur'an ve sünnet ışığında 'Peygamber Yolu' anlatılacak.


Günümüz dünyasının en yetkin İslam âlimleri, Kur'an ve sünnet çizgisini anlatmak üzere İstanbul'da buluşuyor. Yeni Ümit ve Hira dergileri, 9-10 Ekim tarihlerinde Fırat Kültür Merkezi'nde 'Peygamber Yolu' temasıyla uluslararası bir sempozyum düzenleyecek. İslam dünyasının ve Türkiye'nin önde gelen ilim ve fikir adamları sempozyumda Kur'an, sünnet, Hulefa-i Raşidin ve sahabe çizgisinden yola çıkarak 'Peygamber Yolu'nu anlatacak. Sempozyum, 9 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük ve Fas ulemasından Prof. Dr. Ahmed Abbadi'nin yapacağı konuşmalarla başlayacak. Ardından, Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman, açılış konferansını verecek. İki gün devam edecek sempozyumda Prof. Dr. M.Said Ramazan el-Bûtî, Prof. Dr. Vehbe Zuhaylî, Prof. Dr. Hamza Aktan, Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Prof. Dr. Abdulhakim Yüce gibi pek çok ilim adamı tebliğ sunacak. Oturum başkanlıklarını ise Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. İ.Kâfî Dönmez, Prof. Dr. Ahmed Abbadî, Prof. Dr. İsmail L. Çakan, Prof. Dr. Beşir Gözübenli ile Prof. Dr. Faruk Beşer yapacak.


Yeni Ümit dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ergün Çapan, sempozyumu örnek modeller ve örnek insanların yetiştiği 'peygamber yolu'nu yeniden nazara sunmak amacıyla düzenlediklerini ifade ediyor.


"İslam dinini doğru anlayıp doğru yaşamada dünden bugüne rehberlik yapan ehl-i sünnet ve'l-cemaat çizgisini 'Peygamber Yolu' adı altında ele alarak güçlü bir şekilde dile getirmek ve günümüz insanının dikkatini çekmek istediklerini belirten Çapan, "Ehl-i sünnet çizgisini 'Peygamber Yolu' başlığı altında ele almamızın temel sebebi ise hem konunun hakikatini vurgulamak hem de farklı anlayış ve yorumdaki insanları tahrik etmemektir. Bunun için sempozyumda ele alınan konularda temel eksen; Peygamber Yolu'nun Kur'an, sünnet, Hulefa-i Raşidin ve sahabe çizgisi olduğunu akli ve nakli delillerle ortaya koymaktır" diyor. (www.yeniumit.com.tr / 0216 318 10 00)


Kaynak: Zaman


(www.timeturk.com - Cumartesi 02.10.2010 - 09:20)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder