29 Ekim 2010 Cuma

KEİPA’NIN 36. GENEL KURULU, 1 KASIM’DA TRABZON’DA YAPILACAK

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi(KEİPA)’nın Başkanlık Divanı, Daimi Komite ve Genel Kurul Toplantıları TBMM’nin ev sahipliğinde 01.05 Kasım 2010 tarihinde Trabzon’da yapılacak.


Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Mehmet Ali ŞAHİN ve beraberindeki heyet, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA)’nın 36. Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere 01 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 18.50 uçağı ile Ankara’dan Trabzon’a gelecek.


TBMM Başkanı Mehmet Ali ŞAHİN’in Trabzon’u ziyaretleri sırasında; 02 Kasım günü Trabzon Valiliğini, Trabzon Belediyesini ziyaret edecek, TUSKON’un ev sahipliğinde düzenlenen “Karadeniz İş Forumu”nun Açılış törenine, 43. Asamble Başkanlık Divanı toplantısına, Basın İlan Kurumu Trabzon Şubesi Yeni Binası’nın Açılışına ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şubesi Ödül Törenine katılacak ve ardından KEİPA 36. Genel Kurulu Katılımcılarına kendisi tarafından verilecek olan resepsiyona katılacak. 3 Kasım günü ise KEİPA 36. Genel Kurul Toplantısı’nın Açılış Törenine ve Bölgesel Ve Uluslar Arası İşbirliğinin Temeli-Kültürler ve Medeniyetler arası Diyalog ve Parlamentoların Rolü Genel Müzakeresine katılacak. Ardından Trabzon Limanı’nı ve 7500 kişilik Perlitli Spor Salonu, Açılır Kapanır Yüzme Havuzu ile Oyunlar Köyü Tesislerini ziyaret edeceklerdir.


KEİPA 36. GENEL KURUL TOPLANTISI…


Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) 36. Genel Kurul toplantısı, TBMM Başkanı ve KEİPA Dönem Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında 2-4 Kasım 2010 tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek.


2 Kasım 2010 Salı günü Trabzon Novotel’ de gerçekleşecek olan “Karadeniz İş Forumu”nun açılış konuşmalarını TBMM Başkanı ve KEİPA Dönem Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı Andrey Kondakov ve TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral yapacak.


Aynı gün Grand Zorlu Otel’de yapılacak olan “Asamble Başkanlık Divanı” toplantısı ve “Daimi Komite” toplantısı gerçekleştirilecek. Ardından, TBMM Başkanı ve KEİPA Dönem Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından Novotel’de akşam yemeği verilecek.


Toplantının ikinci günü KEİPA 36. Genel Kurulu, Zorlu Grand Otel’de toplanacak. Toplantının, açılış konuşmalarını TBMM Başkanı ve KEİPA Dönem Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş yapacak.


Toplantının, birinci oturumunda “Prosedür Konuları”, ve “Genel Müzakere: Bölgesel ve Uluslararası İşbirliğinin Temeli-Kültürler ve Medeniyetler Arası Diyalog’da Parlamentoların Rolü”; ikinci oturumunda ise “Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü-KEİ” ve “Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri” konuları görüşülecek.


Toplantının, son iki oturumunda, “Hukuki ve Siyasi İşler”, “Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler”, “KEİPA Başkan Yardımcısı Seçimi” ve takiben “Mali İşler” konularının tartışılmasının ve oylanmasının ardından, “KEİPA Genel Kurulu 2011 Bahar Oturumu” ve “Başkanlık Rotasyonu” konuları ele alınacak.


Genel Kurulun kapanışının ardından toplantının değerlendirileceği bir basın toplantısı düzenlenecektir. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder