21 Ekim 2010 Perşembe

SP de GİK’e Trabzon’dan 5 İsim

SP GİK üyeliğine Trabzon’dan dört asıl ve bir yedek isim yer aldı. Asıl üyeler; Dursun Ali Düzenli, Mahmut Çizmecioğlu, Prof İlhan Sungur, Muhittin Yıldırım olurken, yedek üyeliğe Araklı eski belediye başkanı Ümit ÇEBİ seçildi.


Saadet Partisi Trabzon il başkanlığı Pazar günü yapılan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın genel başkan olduğu kongreye Trabzon’dan yaklaşık bin kişiyle iştirak etti. Mili Görüş tarihinde her zaman lokomotif görevi üstlenen Trabzon, hem hazırlık ve katılımda, hem de Saadet Partisi GİK üyeliklerindeki beş kişilik temsille gücünü gösterdi.


Akçaabat Kavaklı Camiinde buluşan Trabzon teşkilatı on otobüslük konvoyla Ankara yoluna devam etti. Trabzon il teşkilatı camii önünde birlik beraberlik görüntüsü verdi. Ankara’da Türkiye’nin 81 ilinden gelen yaklaşık 20.000 kişilik coşkulu bir kalabalık vardı. Erbakan Hocanın saat 11’de gelmesi ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede ilk söz Erbakan’ındı. Erbakan Konya’da başlattığı bağımsızlar hareketinde yaşadığı bir olayı anlatarak günümüz olaylarına açıklık getirdi.



Milli Görüş lideri Erbakan:
“Büyük kahramanlar, sağlam insanlar, hepiniz hoş geldiniz.

Bugün 17 Ekim 2010; Saadet Partimizin büyük kongresinde salonun içini ve dışını hıncahınç dolduran dava kardeşlerim hepinize teşekkür ederim. Özellikle gençlere ve hanım kardeşlerime hasetsen teşekkür ederim.

Benden önce milli görüşü anlatan küçük kardeşimin tarifine bir şey de ben eklemek istiyorum. Milli Görüşün ne olduğunu anlamak isteyen bu salona baksın. Salon Milli Görüşün tarifidir. Bu kongremiz Mili Görüşün 3. Şahlanış dönemi olacaktır.


Odalar Birliğinde başlayan mücadele Konya’daki bağımsızlık hareketiyle devam etmiştir. O günlerde yaptığımız seçim çalışmalarında benim de sınıf arkadaşım olan ve o dönemde Başbakan olan Süleymen Demirel, Van’da yapacağı mitingi iptal ederek Konya’ya gelmiş ve “Camiler açık namazınızı kılıyorsunuz, kılıyoruz demiyor haa… Kılıyorsunuz diyor. Bu Erbakan sizi kandırıyor, kendisine sorun ibadetlerinizi yapamıyor musunuz?” demişti.

Bizde Konya teşkilatımızın duyurusuyla toplanan kalabalığa, bir kuş misali anlatmıştık. Usta avcılar tüyleri çok güzel bir kuş avladıkların da onu içini saman doldurup evlerinin bir köşesinde süs olarak saklarlar. Baktığınızda kanadı var, gagası var her haliyle kuş ama kuş cansızdır. Biz kuşun canlısınız istiyoruz; demiştik.

41 yıl önce söylenen bu söz şimdi daha da önem kazanmıştır. Irkçı emperyalizmin karşısında inancımızla durarak, zulmü ortadan kaldırmalıyız. Dokuz ay sonra yapılacak seçimde AKP’yi maneviyatçı olarak göstermekle halkı yeniden aldatmayı düşünmektedirler. Saman dolu kuş başka, canlı kuş başka…

Önümüzdeki seçimlerde bu oyunu bozacağız. 3.Şahlanışımızla ırkçı emperyalizmin yalanlarını bertaraf edeceğiz. Oylar asıl sahibi olan Saadet Partisine gitmesin diye saman dolu kuşla halkı aldatmanın sonu gelmiştir. 17 Ekim 3.şahlanış kongresinin ardından yapacağımız dokuz aylık çalışmayla milletimizin kendini seçmesini sağlayacağız. Kongremiz milletimize ve bütün insanlık alemine hayırlı olsun.” dedi.


Daha sonra Mustafa Kamalak’ın kongre tertip komisyonluğunda seçimlere geçildi. Yasin Hatipoğlu’nun divan başkanlığına seçilmesiyle başlayan süreçte, son ana kadar belli olmayan genel başkan isminin 88 imza ile sunulduğu liste okundu.

Yasin Hatipoğlu’nun genel başkan ismini Prof. Dr. Necmettin Erbakan olarak okumasıyla salonun içinde ve dışındaki kalabalığın müthiş tezahüratı görülmeye değerdi.



Listede GİK üyeliğine Trabzon’dan dört asıl ve bir yedek isim yer aldı.

SP GİK üyeliğine Trabzon’dan dört asıl ve bir yedek isim yer aldı. Asıl üyeler; Dursun Ali Düzenli, Mahmut Çizmecioğlu, Prof İlhan Sungur, Muhittin Yıldırım olurken, yedek üyeliğe Araklı eski belediye başkanı Ümit ÇEBİ seçildi.

www.takagazete.com  - Tarih: 19.10.2010 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder