3 Ekim 2010 Pazar

TRABZON HUZUREVİNE ZİYARET

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık VE Dernek üyeleri Trabzon Huzurevi’ni ziyaret etti.





Zamanının büyük bir kısmını yaşlılarla ve çocuklarla geçiren Bayan Kızılcık, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde de yaşlıları ziyaret ederek, onların gönlünü aldı.


Beraberinde vali yardımcılarının eşleri Suna Mercan, Nilüfer Halal, Arzu Batuk ile Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği üyeleri Tülay Adanur, Esma Ala Türkmen ve Tuba Yaylalı ile Trabzon Huzurevi’ndeki yaşlıları ziyaret eden Bayan Kızılcık, onlara birer kırmızı ve beyaz gül verdi.






Sık sık huzurevini ziyaret eden ve sakinleriyle sıcak bir ortamda sohbet eden Bayan Kızılcık, dertlerini dinlediği yaşlılarla birlikte çay içti. Bir ara örgü ören bir ninenin örgüsünü alıp ören ve nineyle örgü konusunda sohbet eden Bayan Kızılcık, huzurevi sakinlerinin yaptıkları örgülerle kermes açtıklarını duyunca kendilerine destek olacağını söyledi.



Bayan Kızılcık, düzenlenecek kermes için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ve bu yıl ki kermese kendisinin öncülük edeceğine dair söz verdi.



“Yaşlılarımızı ziyaret etmek, onları sevindirmek, hayır dualarını almak bizi mutlu ediyor” diyen Bayan Kızılcık,
“Sevgili büyüklerimiz gençliklerinde bu millete, bu ülkeye, evlatlarına hizmet ettiler. Sık sık ziyaret ettiğimiz yaşlılarımızı 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde, bu özel günlerinde de ziyaret etmek istedik” dedi.



Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisinin, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözüme kavuşturulması olduğunu belirten Bayan Kızılcık,



“Yaşlılarımız milletimizin gururudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin ortak görevidir.


Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi yaşlandıkları dönemde memnun etmek bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.


Daha sonra Bayan Kızılcık ve dernek üyeleri huzurevi sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek yaşlılara veda ettiler. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder