15 Ekim 2010 Cuma

TRABZON VALİSİ KIZILCIK, ALMAN GENÇLERİ KABUL ETTİ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Alman Gençlere: “Dünyanın Barış ve Huzur İçersinde Olması Siz Gençlerin Elindedir” Dedi.


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini yürüten Trabzon Gençlik Merkezi ile Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren IBB Internationalesu- Begegnunnwerke. V Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri "Kültür Elçiliği" projesi kapsamında Trabzon'a gelen Alman gençleri kabul etti.



Alman gençlere partner olarak seçilen Trabzonlu gençlerle birlikte Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden misafirleri Valilik B Toplantı Salonu’nda kabul eden Vali Kızılcık, “Dünyanın geleceği siz gençlersiniz. Dolayısıyla insanlığın barışına, huzuruna ve kardeşliğine sizlerin vereceği mesajlar ve kendi toplumunuza götüreceğiniz iyi duygular, düşünceler bizim açımızdan son derece önemlidir” dedi.


“Bizler globalleşen ve tabi ki modernleşen dünyada gençliğin ne kadar önemli bir değer olduğunu biliyoruz” diyen Vali Kızılcık, “Ulusal sınırların da belirli oranda anlamlarını yitirmesi sonucu insanlar, özellikle siz gençler dünyanın diğer ucundaki insanların acılarına ve sevinçlerine ortak olabiliyorsunuz. Dünyanın barış ve huzur içersinde olması siz gençlerin elindedir” ifadelerini kullandı.


İletişim ve ulaşım imkanlarının fazla olması ve son derece gelişmesinin günümüz gençlerinin geçmiştekilere göre daha şanslı olduğuna dikkat çeken Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Belki iletişim ve ulaşım imkânlarının bu kadar fazla olmaması nedeniyle daha yaşlı nesiller sizler kadar çağdaşlarıyla, mevkidaşlarıyla birbirini yakından tanıma dertlerine, tasalarına ve sevinçlerine ortak olma imkânı bulamayabiliyorlardı. Bizzat görmeden iletişim kurmadan diğer toplulukları diğer bölgeleri çevirmiş olan metinlerden ya da yazılmış olan kitaplardan ki bunlar bazen belirli bir önyargı çerçevesinde dizayn edildikleri için çok yanlış duygulara ön yargılara kapılması mümkün olabiliyordu. Ulaşım ve teknoloji çağında bizlerin geçmiş nesillere göre ön yargılarla yazılmış kitaplar veya çevrilmiş filmlerle manipüle edilmesi eskisi kadar kolay değil. Üniversite öğrencileri arasındaki öğrenci değişim ve sportif kültüre anlamdaki öğrenci değişim program ve projeleri doğrultusunda artık dünya gençleri birbirlerini daha iyi tanıyabiliyor.”


Trabzon'un 4 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip kültür, sanat ve spor şehri olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, misafir gençlerin Trabzon’u, Trabzon insanını tanıyıp, çok güzel duygularla Trabzon’dan ayrılacağına inandığını kaydetti.

 

12–16 Ekim tarihleri arasında Trabzon'da kalacak olan gençler, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Arsin’de köy gezisi yapacaklar.


Gençler ayrıca halk oyunları, tiyatro, halı saha maçı, fidan dikimi, radyo programları gibi çeşitli faaliyetlerde bulunacak. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder