15 Ekim 2010 Cuma

Büyükelçi Eşlerini Ağırladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Trabzon Valiliği’nin davetlisi olarak şehrimize gelen Arap ülkeleri büyükelçilerin eşlerini ağırladı.



Trabzon’a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya büyükelçilerinin eşlerini Valilik konutunda ağırlayan Bayan Kızılcık, misafirleriyle yakından ilgilendi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın eşi Verda Özak’ın da aralarında bulunduğu konuklarıyla sıcak bir ortamda sohbet eden Bayan Kızılcık, konuklarını evinde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.



Trabzon’un tarihi ve kültürel geçmişi hakkında konuklarına bilgi vererek, Trabzon’u konuklarına en iyi şekilde tanıtmaya çalışan Bayan Kızılcık,
“Tarihi geçmişi, doğası ve kültürüyle her dönem önemli bir merkez olan Trabzon’umuzu misafirlerimize en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Konuklarımızın, Trabzon insanının sıcaklığını ve misafirperverliğini yakından tanımaları için bu ziyaretin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.


Yapılan bu ziyaretlerinin toplumların birbirlerini daha iyi tanımaları adına önemli olduğunu kaydeden Bayan Kızılcık, konuklarının çok güzel duygularla Trabzon’dan ayrılacağına inandığını söyledi.



Bayan Kızılcık daha sonra konuklarına Trabzon’un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nı gezdirdi.


Maçka Coşandere tesislerinde konuklarıyla birlikte yemek yiyen Bayan Kızılcık, yöresel kuymak yemeğini kendi elleriyle konuklarına servis yaptı.

Misafirlerini biran olsun yalnız bırakmayan Bayan Kızılcık, ziyaretin Trabzon’un tanıtılması adına çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder