3 Ekim 2010 Pazar

Trabzon Atapark Varlıbaş AVM Açıldı

Trabzon`un En Büyük Alışveriş Merkezlerinden Biri Olan Varlıbaş AVM; Varlıbaş Holding Tarafından Trabzon Atapark’ta Tekel Binası’nın Yerinde İnşa Edilen Yeni Binada 02.10.2010 Salı Günü Hizmete Açıldı.



Resmi açılış ise ilerleyen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla yapılacak.

 

Atapark Alışveriş Merkezi’ni 2 Ekim 2010 Cumartesi günü halkın hizmetine açan İşadamı Süleyman Varlıbaş;


“Trabzon ve Trabzon insanının yapısına uygun bir yaşam merkezi oluşturduk. Tekel binasını aslına uygun inşa ettik. Trabzon çok eski ve tarihi anılarla dolu bir şehir. Eski tarihi dokunun yaşatılması hem de Trabzonlulara alışveriş ve yaşam alanı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum.


Trabzon yıllarca ihmal edilmiş. Marka değeriyle örtüşecek yatırımlardan mahrum bırakılmış. Son yıllarda Trabzon bir atak içersinde Türkiye’nin önemli şehirleriyle iyi bir yarış içersinde olduğunu gözlemlemek bir Trabzonlu olarak beni mutlu ediyor" dedi.


"Trabzon`a nasıl bir yatırım yaparız da, kentin ekonomisine ve kalkınmasını katkıda bulunuruz" diye düşünürken Allah’ın kendilerine böyle bir fırsat verdiğini belirten Varlıbaş,


"Varlıbaş AVM Atapark’ın hizmete girmesi benim için unutulmaz bir andır. Buranın bu hale gelmesine büyük bir emek verdik. Alternatifsiz bir yer. İnsanların buraya olan ilgisini de görmek beni ayrı mutlu etti. Trabzon`a yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki sene Trabzon’un Yomra ilçesine sanayi sitesi kurma planları içersindeyiz" dedi.


Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Trabzon'un merkezi Atapark'ta tarihi Tekel binasını aslına uygun inşa ederek insanlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, resmi açılışın ilerleyen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla yapılacağını söyledi.


ESKİ BAKAN AŞIK, PROJE HAKKINDA KONUŞTU


Varlıbaş AVM’nin açılışına katılan Eski Bakanlardan Eyüp Aşık:


"Bütün siyasi hayatımız boyunca buraların canlanması için ne olabilir, şimdi hem alışveriş merkezi, hem belediye binasının burada olması Trabzon’un en merkezi yerinin yeniden ticari ve ekonomik ticaret merkezi haline gelmesi çok önemli.


Ayrıca şehre katılan her büyük ve yeni eser hem istihdam, hem de ekonomik yönden bizi memnun eder, hele hele bunun bizim bir hemşehrimiz tarafından yapılması bizi daha da mutlu etmiştir" dedi.


Bu projenin fikir babası olduğunu ve bu sonucu görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Trabzonlu Eski Bakan Aşık:


"Zamanında buranın ekonomik bir değer kazanması için Akçaabat’ta Tekel fabrikası yapmıştık, buradaki işçileri mağdur etmemek için buranın ekonomik ve ticari merkez haline gelmesi Bakanlığım döneminde başlatılan bir projeydi. Bu da beni ayrıca memnun etmiştir" diye konuştu.


Bütün siyasi hayatı boyunca Trabzon’un bu en önemli bölgesinin en sönük bölge olarak kaldığını ve bu konunun kendilerini her zaman düşündürdüğünü belirten Aşık,


"Ne yapabiliriz, diye arayışa sokmuştu. Bir yandan Tanjant Yolu, bir yandan alt geçit ve bu proje ile burası tarihte olduğu gibi yeniden Trabzon’un merkezi haline geldi" şeklinde konuştu.


SİNEVİZYON PANOSUNUN YERİ DEĞİŞTİ


Bu arada Trabzon’un Atapark mevkiinde inşa edilen Varlıbaş AVM’nin yanı başında kurulan sinevizyon reklam panosu mimarların şikâyeti üzerine kaldırılarak, surlardan ve yoldan biraz daha uzak bir noktaya kondu.


Trabzon’un Atapark mevkiine yapılan Atapark Varlıbaş AVM’nin yan tarafında bulunan tarihi Zağnos Burcu’nun yakın bir mesafesine monte edilen sinevizyon-reklam panosu aydınların tepkisini almıştı. Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne 7 Eylül 2010 tarihli yazı ile müracaat eden T. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi’nin talebi üzerine toplanan Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Nölge Koruma Kurulu, 22 Eylül 2010 tarihli toplantısında panonun kaldırılması kararını aldı.


Bunun üzerine harekete geçen Varlıbaş Atapark AVM yönetimi panoyu bulunduğu noktadan kaldırarak, hem Zağnos Burcu’ndan hem de yoldan daha uzak bir noktaya koydu.



VARLIBAŞ ATAPARK AVM’NİN DURUMU:


Yatırımcı: Varyap
Açılış tarihi: Ekim 2010
Toplam inşaat alanı: 55 bin metrekare
Kiralanabilir alan: 25 bin metrekare
Ziyaretçi sayısı (ayda): 600 bin
Kat sayısı: 7
Mağaza sayısı: 100
Anchor mağaza: 25
Food court alanı oturma kapasitesi: Bin sandalye
Restoran ve cafeler: 4 kafe ve 1 restoran
Sinema salonu: 10
Hipermarket alanı: 2 bin metrekare
Bedesten (Trabzon Pazarı): Bin 500 metrekare
Elektronik market: 800 metrekare
Çocuk oyun alanı: 800 metrekare
Otopark kapasitesi: 800 araç




HABER ve FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder