16 Ekim 2010 Cumartesi

Yeşilay Genel Başkanlığına Av. Muharrem Balcı seçildi

69. Olağan Genel Kurulu'nu yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin Genel Başkanlığına tanınmış avukatlardan Muharrem Balcı seçildi.



Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı olarak ilk açıklamasını yapan Av. Balcı,

"1 asırdan beri madde bağımlılığıyla mücadele eden, Anayasamız'a 58. maddenin girmesinde önemli katkıları olan, 'Dumansız Hava Sahası'na yaptığı katkılardan dolayı yasamızın benimsenmesine ve desteklenmesine önemli ölçüde yardımcı olan, tertemiz, pırıl pırıl mazisiyle her kesimin sempatiyle baktığı, saygı duyduğu kuruma genel başkan seçilmem, benim için onurdur. Bu önemli vazifeyi, yetkili kurullarımızdaki arkadaşlarımızla başarılı bir şekilde yürütmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Buraya yıllarca emek vermiş, zaman ve enerji harcamış, herhangi bir karşılık beklemeden koşmuş olan gönüllülerimize, benden önceki genel başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yeşilay'ın kurumlaşma çalışmasına hız vereceklerini aktaran Muharrem Balcı,

"Doğru ve faydalı projelerin kaynak problemi olmaz. İnsanlarımız ve kurumlarımız elbette ülkemizin en önemli vazifelerinden birini yapan Yeşilay'a seve seve destek olacaktır. Bu noktada bütün dostlarımızı ve çevremizi bilgilendireceğiz.

Sorunların, iletişim ve uzlaşma kültürüyle çözüleceğine inanıyoruz. Sağlıklı ilgi, yaklaşım ve empatiyle yapılan çalışmalar başarıya ulaşır. Birinci derecede gündem maddelerimiz aile içi sağlıklı iletişimle kamu ve özel kurumların Yeşilay’ımızın misyonuna duyarlı katkıları olacaktır. Bu noktadaki sıkıntıları iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti yeni Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı'nın Mesajı:

Çok Değerli ve Duyarlı dostlarım,

Uzun yıllar genç hukukçu arkadaşlarımla yaptığımız hukukun yaygınlaştırılması çalışmalarımız, ülke insanımızın geleceğine kast eden ve yaşam haklarını ellerinden alan her türlü kötü alışkanlıkların ve bağımlılıkların da ortadan kaldırılmasına yönelmiş bulunmaktadır. Birlikte gayret ve güvenimizle oluşturulan zincirin halkaları bu defa Yeşilay özelinde bizleri bir yeni göreve hazırlamaktadır.

Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin beden ve ruh sağlığını tahrip eden sigara, içki, kumar, fuhuş, internet ve ekran bağımlılıklarının tek tek bireyler olarak engellenmesi mümkün olmamaktadır. Bu nedenle 90 yıl önce hamiyetli insanlar tarafından kurulmuş ve kamuya yaralı statüsü tescilli Yeşilay’ımıza Genel Başkan olarak takdim ve tensip edildim.

Yönetim ve Denetim Kurullarına seçilmiş değerli uzman arkadaşlarımla Yeşilay’ın bu güne kadar yaptığı faaliyetleri “Yeşilay Daha Fazlasını Yapabilir” düsturu ile daha da ileri götürmek azim ve karalığındayız.

Kurullarımızda her biri alanlarında deneyimli ve yüksek özverili değerli uzman Yeşilay Dostlarımız bulunmaktadır. Geçmiş dönemlerde görev almış Yeşilay Dostlarının da katkılarıyla yeni dönemde Yeşilay’ımızı umut olmaya devam ettireceğimize inanıyoruz.

Özellikle Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bizlere destek veren ve verecek olan tüm Yeşilay dostlarına gönüllü görevli arkadaşlarım adına şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

Yeşilay’ımızın tüm çalışmalarından sizleri haberdar ederek, katkılarınızı talep edecek, her kurumun kapısını çalacağız. Tüm insanımızın evine misafir olacak, birlikte üretecek, Aile İçi Sağlıklı İletişimi sağlayacak ve geleceğimizi teminat altına almaya çalışacağız.

Sürekli gündem maddemiz, ‘Aile İçi Sağlıklı İletişim’ ile ‘kamu ve özel kurumların Yeşilay’ımızın misyonuna uyarlı çalışmalara katkıları’ olacaktır. Bu kapsamda;

Yeşilay olarak sağlıklı yaşama kültürünü aşılayan, bilimsel veriler ve yeni yöntemlerle çalışan kurum olmaya çalışacağız. Tüm ulusal ve uluslararası Sağlık Örgütleri ile irtibatlı ve eş zamanlı çalışmalarımızda dostlarımızı yanımızda görmek dileğimizdir.

Değerli Dostlarım,

Uluslararası şer odaklarının arzuladığı ahlâki çöküntünün giderilmesine yönelik çalışmalarımızda her tür katkıyı yanımızda hissedeceğimiz inancını hiçbir zaman yitirmeyeceğimize inanıyorum. Yeşilay camiasındaki tüm gönüllülerin bu yöndeki enerjileri ve heyecanları, dostlarımızın ilgileri ve katkıları çalışma esaslarımızın en önemli destekleri olacaktır.

Yeşilay’ımızın yeni döneminde tüm gönüllülerimize, görevlilerimize, siz değerli Yeşilay Dostları’na derin sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.




(www.timeturk.com  - 15 Ekim 2010 Cuma - 13:42)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder