31 Ağustos 2010 Salı

"Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği" Kuruldu

Trabzon Kadınını Toplumsal Hayatta Yükselmek Gayesi İle Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın Başkanlığında “Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği” Kuruldu.

Trabzon’a geldiği günden itibaren kadınlar için sosyal projeleri hayata geçiren ve kadınlardan desteğini esirgemeyen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Trabzonlu kadınlar için öncülük yaparak, kadın derneği kurdu.

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği, kadınının toplumsal hayatta ki statüsünün iyileştirilmesi, kadınların sosyal ve ekonomik şartlarının düzeltilmesi ve kadınların toplumda yeterli temsiliyetinin sağlanması amacıyla kuruldu.

Trabzon'da yaptıkları sosyal projelerle kadın dayanışması konusunda önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Bayan Kızılcık, "kadının sosyal hayat ve çalışma hayatında yer alabilmesinin çok önemli olduğunu" ifade etti.

Bayan Kızılcık, "Karadeniz kadınının çalışma hayatında ve sosyal hayatta yapacağı çalışmalarla lider olabilecek güce sahip olduğunu" söyledi.
Faaliyetlerin başarıya ulaşması için tüm sosyal kesimlerin projelere ve dernek faaliyetlerine destek olmasını isteyen Bayan Kızılcık, "kadınların sorunlarının ancak birlikte hareket edip, projeler geliştirilerek, çözülebileceği"nin altını çizdi.

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği hakkında da bilgi veren Sema Kızılcık, "derneğin, Trabzon kadını ve kadın derneklerinin kapasitelerinin artırılması için hazırlanmış olan AB fonlarına gönderilmiş 93 bin avroluk bir projesinin de değerlendirme de olduğunu" da sözlerine ekledi.

Öte yandan Trabzon’da önemli bir boşluğu dolduracak olan derneğin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Başkan: Sema Kızılcık,Başkan Yardımcısı: Semra Güneş,Üye: Tülay Adanur,Üye: Hülya Kalaycıoğlu veÜye: Esma Türkmen. (V.B.)

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Müfettiş Mehmet TOPALOĞLU, Vefat Etti

28 Ağustos 2010 Cumartesi Günü Sabaha Karşı Hakk’ın Rahmetine Kavuşan Emekli İlköğretim Başmüfettişi Mehmet TOPALOĞLU, ANKARA Karşıyaka Mezarlığında Dualarla Defnedildi.

Trabzon Milli Eğitiminde uzun yıllar görev yapan emekli ilköğretim müfettişlerinden Mehmet Topaloğlu, Ankara’da Hakk’ın rahmetine kavuştu.
Merhum Mehmet Topaloğlu’nun cenazesi, 28 Ağustos 2010 Cumartesi günü ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra ANKARA Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.Müfettiş Mehmet Topaloğlu(83), Trabzon’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra ailece Ankara’ya yerleşti.

Emekli olduktan sonra yakalandığı kalp ve şeker rahatsızlığı nedeniyle uzun yıllar tedavi gördü. Ancak rahatsızlığı artınca yatağa bağlı kaldı.

Merhum Mehmet Topaloğlu(83); Trabzon İli, Düzköy İlçesine bağlı Aykut Beldesinden olup doğruluğu, dürüstlüğü, bilgisi, geniş kültürü, samimiyeti, dostluğu ve dindarlığı tanınmış Trabzon eğitim camiasında ve çevresinde en çok sevilen insanlardandı.

Merhum Mehmet TOPALOĞLU(83) büyüğümüze Allah’tan Rahmet, TOPALOĞLU Ailesine, Eş, Dost, Akraba ve Sevenlerine Sabırlar Niyaz Ederiz.

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

AİLE ALBÜMÜNDEN BAZI KARELER:









A.Sebatspor’da Şok Gelişme

Akçaabat Sebatspor Kulübü Başkanı Zeki ÖZTÜRK, ani bir kararla istifa etti.
2.Lig’de zor günler yaşayan ve yönetim krizini güçlükle aşan ve bunun yanında Federasyona olan borçları nedeniyle darboğazda olan A.Sebatspor’da Başkan Zeki ÖZTÜRK’ün görevi bırakması camiada şok etkisi yaptı.

Kısa bir süre önce göreve gelen Öztürk’ün bu ani istifası A.Sebatspor’da ve ilçede deprem etkisi yaptı. Öztürk’ün istifasının arkasında Asbaşkan Adnan TOPSAKAL ile yaşadığı sorunun etkili olduğu belirtilirken, yönetim içerisindeki gruplaşmaların da istifanın ana nedeni olduğu belirtildi.

ÖZTÜRK’ü kararından döndürmek için yoğun çaba var. Aksi durumda A.Sebatspor, yeniden kongre yapacak.

Kaynak: www.medyatrabzon.com - 31 Ağustos 2010

Trabzon'a radar üssü

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Mersin beldesi tepelerinde kurulması planlanan Radar Üssü ile ilgili çalışmaların sürdüğü ve 2012 yılı başında hizmete girmesinin beklendiği bildirildi.


Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Meteoroloji İl Müdürü Erol Aydın, 571 rakımlı Mersin Tepesi’nde kurulması planlanan radar üssü ile ilgili yer tahsisi çalışmalarının sürdüğünü, şahıs arazilerinin istimlaklerinin yapılmaya başladığını söyledi.

Ordu–Sarp arasını kapsayacak olan radar ile meteorolojik verilerin takip edileceğini kaydeden Aydın:

“Bölgede özellikle son yaşanan ani sel baskınları, şiddetli yağışlar lokal olarak 2 saat öncesinden tahmin edilip yetkililer uyarılacak. Normal şartlarla birlikte meteorolojik veriler yine tahmin edilip bir gün öncesinden gerekli uyarılar yapılıyor. Son Rize’de yaşanan şiddetli yağışlar öncesinde de bilgi verildi ancak bu radar üssü bize lokal yağışlarda, nokta tespitinde önemli veriler verecek. Sel ve heyelanlarda can kayıpları böylece en aza indirilmiş hatta önüne geçilmiş olacak” dedi.

Radar üssünün inşasının 2011 yılı ortalarında veya sonlarında başlanmasının planlandığını kaydeden Aydın:

“2012 yılında bölge radar üssüne kavuşmuş olacak. Şu an son olarak İzmir ve Samsun’da radar üsleri kurulmuş ve sağlık bir şekilde çalışıyor. 3 milyon dolara ihalesi yapılarak siparişi verilen radar üssü Trabzon’un Mersin bölgesine kurulacak.

Ordu–Sarp arasındaki sahildeki 200 kilometrelik alanda kapsama alanına giren hava kütlelerinin izlenebileceği sistem ile bölgede ani sellere karşı en az 2 saat önceden bilgi elde edilebilecek.

Teknolojinin her türlü imkânından yararlanılacak. Bulutun yönü, güzergahı ve ne kadar yağış bırakacağı artık lokal olarak tespit edilebilecek. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi için ekonomik ve can kayıplarına yol açan sel felaketleri en az 2 saat öncesinden öğrenilerek gerekli uyarıların yapılması mümkün olacak” diye konuştu.

(http://www.medyatrabzon.com/ - 31 Ağustos 2010)

Çok Üzücü, Ama Gerçek


AFET Konusunda Uzman Kuruluş: AFET İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kapatılınca İşler Karıştı. Prof Kadıoğlu acı gerçeği anlattı: "Erken Uyarı Sistemini yaptık, ama içine uzman koyamadık" dedi.


İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Kadıoğlu,
“Uzun uğraşla Rize’ye erken uyarı sistemi kuruldu. Ama elde edilen verileri yorumlayacak uzman personel görev almadı.

Devrim otomobillerinde olduğu gibi batı aklıyla otomobil yaptık, şark aklıyla benzin koymayı unuttuk”
diyor

RİZE’DE meydana gelen sel ve heyelan felaketinde 13 kişi hayatını kaybetti. Bölgede yaşanan facianın yaralarının sarılmaya çalışmaları sürürken ‘ihmal’ iddiaları da ortaya atıldı.

İddiaya göre; 2008’de TÜBİTAK tarafından 5 milyon dolar harcanarak, heyelan ve sel tehlikelerine kurulan ‘erken uyarı sistemini’ çalışmıyor.

Yerel belediyelerin iddialarına göre; uzun çalışmaların sonucunda heyelan tehlikesi yaşanan bölgelere toplam 13 istasyon kuruldu. Yerin altına sensörler yerleştirildi. Yağış miktarını ölçen aletler monte edildi. Böylece olabilecek heyelanlar önceden öğrenilebilecekti.

Bu sistemin başına ise 4 kişiden oluşan bir ekip ‘geçici’ olarak oturtuldu. Ancak daha sonra bu ekip görevlerinden alınınca erken uyarı sisteminin kapısına kilit vuruldu. Bu yüzden de sistem çalışmadı ve bölge insanı faciaya karşı uyarılmadı.

Bu iddiayı İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Miktad Kadıoğlu’na sorduk. Kadıoğlu, acı tabloyu şöyle anlattı:

SİSTEM KURULDU AMA:

“Uzun uğraş ve bilimsel çalışmalar sonucu Rize’ye erken uyarı sistemi kuruldu. Buranın kontrolü ise Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne verildi.

İlk etapta 4 uzman personel burada çalışıyordu. Ancak 2009 yılı Aralık ayında Afet İleri Genel Müdürlükleri kapatıldı ve bu birimler görevlerini İl Afet Ve Acil Durum Müdürlükleri’ne devretti.

Burada elde edilen verileri yorumlayacak uzman personele, meteoroloji mühendisine ihtiyaç varken uzman personel görev almadı.”

(www.haber61.net 31 Ağustos 2010)

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Balık Avı Sezonu Yarın Başlıyor

Trabzonlu Balıkçılar yarın VİRABİSMİLLAH diyecek.

Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK, Bugün(31.08.2010 Salı günü) Saat 14.00’de Basın Mensuplarıyla Akçakale’deki Balıkçıları Ziyaret Edecek, Tekneyle Gezintiye Katılacak.

Balık severlerin dört gözle beklediği gün geldi çattı... Balık Avı Sezonu Yarın Başlıyor. Balıkçılar tüm hazırlıklarını tamamladı. Tekneler ve balıkçılar denize çıkmaya hazır. Balıkçılar denizde nasibini arayacaklar.

Trabzon Valisi Dr. Recep KIZILCIK, balık av sezonu başlamadan Akçaabat Akçakale Beldesindeki balıkçıları bugün(31.08.2010 Salı günü) saat 14.00’de basın mensuplarıyla birlikte ziyaret edecek, onlara başarı dileyerek bir balıkçı teknesiyle yapılacak olan deniz gezintisine katılacak.

Denize kıyısı olan yerlerde balık yasağı sona erince balıkçıları heyecan sardı. Yetkililer de boş durmadı hazırlıklarını tamamladılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)de su ürünlerinin İstanbullulara sağlıklı ve hijyenik ulaştırılması için Su Ürünleri Hali'nde faaliyet gösteren şirketlerin denetimlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2010-2011 Balık Avı Sezonu’nun yarın başlayacağı hatırlatılarak, 2009-2010 sezonunda yürütülen denetim çalışmaları sonucunda, tüketimi durumunda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği belirlenen 20 bin 235 kilogram su ürününün, İBB'ye bağlı İSTAÇ'ın tesislerinde yakılarak imha edildiği bildirildi.

Türkiye'nin en büyük su ürünleri hali olduğu belirtilen ve her yıl ortalama 40 bin ton su ürününün getirildiği Yenikapı Su Ürünleri Hali'nde 2009-2010 sezonunda en fazla satışa sunulan ürünün 14 bin 812 ton ile hamsi olduğu kaydedildi. İstavritin ise 6 bin 620 ton ile en fazla yakalanan ikinci su ürünü olduğu ve toplam su ürünü miktarının 38 bin 878 ton olduğu belirtildi.

(Kaynak: www.medyatrabzon.com )

Hasan Polat Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından ve eski Trabzon milletvekili Hasan Polat son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, eksi TFF Başkanı Haluk Ulusoy, Hasan Polat'ın yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, babasının arkadaşı olduğunu ve kendisine 'Hasan Amca' diye hitap ettiğini söyleyerek,

"Çok yönlü, çok iyi bir insandı. İyi bir futbolcu, iyi bir siyasetçiydi. Trabzon'a çok faydaları oldu. Çok zor bir dönemde Futbol Federasyonu başkanlığı yaptı. Sporumuza çok şey kattı. Hasan Polat, hepimize örnek olmuştur. Çok üzgünüz. Allah geride kalanlara sabır versin" dedi.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, Hasan Polat'ın futbola çok önemli katkılar yaptığını ifade ederek,
"Zor bir dönemde başkanlık yaptı. Kaybından büyük üzüntü yaşadık. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

1919'da Trabzon'da doğan Polat, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Harp Okulu takımları ile Milli Takım'da forma giydi. 1957-60 arasında Trabzon milletvekilliği görevinde de bulunan Hasan Polat, 1964-65 arasında da Gençlerbirliği Kulübü Başkanlığı'nı üstlendi.

(Haber-Fotoğraf: www.medyatrabzon.com - 30 Ağustos 2010

29 Ağustos 2010 Pazar

3o AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BÜYÜK COŞKU İLE KUTLANACAK


30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ve TÜRK SİLAHLI KUVVETLER GÜNÜ’nün 88. Yılı, Pazartesi günü büyük coşku ile kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nca hazırlanan 88’inci yıldönümü kutlama programı belirlendi.

Asırlardan beri gelen Büyük Türk Milletinin Birlik ve Beraberliğinin teminatı Kahraman Türk ordusunun şanlı neferlerinin ve onun arkasında ayrılmaz ve sarsılmaz bir bütün olan Büyük Türk Milletinin kurtuluş ve kahramanlık tarihinin unutulmaz günlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününün 88. Yılına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Daha nice zaferler sana Kahraman Ordum, can askerim. Seni yıpratmak isteyen dış ve iç güçlere pirim vermeyeceğiz. Bu büyük milletin her ferdi asker olarak doğar. Asker olarak ölmek, şehit olmak da ferdin hakkı… Türk Ordusu varsa bu Millet vardır, yoksa tam bağımsızlık ve varlık hayal dahi edilemez.

KUTLAMA PROGRAMINA GÖRE, YAPILACAK ETKİNLİKLER;

30.08.2010 Pazartesi

08.45
Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni (Valilik Önü Cumhuriyet Alanı)

- Tören programının okunması

- Çelenklerin sunulması

- Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Bayrağın göndere çekilmesi
(Belediye Bandosu Eşliğinde)

- Garnizon Komutanı Vekili tarafından şeref defterinin imzalanması

09.25 Tebrigat için İl Jandarma Komutanlığı Atapark Askeri Gazinosuna intikal

09.45 Tebriklerin Kabulü

10.00 Geçit Töreni (Valilik önü Cumhuriyet Alanı)

- Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması

- İstiklal Marşı’nın okunması ve Bayrağın göndere çekilmesi

- Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması

- Şiir okunması

- Geçit Töreni


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Ayasofya'da Bayram Namazı Çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İBİŞ, AK Parti'yi Ayasofya'da bayram namazına çağırdı.

İstanbul AYASOFYA Müzesi(CAMİİ)

Trabzon AYASOFYA Müzesi(CAMİİ)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İBİŞ, AK Parti'yi Ayasofya'da bayram namazına çağırarak, "Ayasofya'da, Ramazan Bayramı'nda 1 günlüğüne namaz kılmak serbest olsun" dedi.

BBP olarak, her türlü inancın özgürce yaşanması gerektiğini savunduklarını söyleyen BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İBİŞ,

"En temel insani haklardan biri de dinsel inançların hiçbir baskı ve yasak olmadan yaşanmasıdır. Bu manada ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların mensubu oldukları dini inançlarını ve o inançlara ait ibadet ve ritüellerini de özgürce yerine getirmelerinin savunucusu ve destekçisiyiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve onun Kültür Bakanı'nın toplumun vicdanını yaralayan bir uygulamaya imza attığını savunan İBİŞ,

"Ülkede yaşayan nüfus olarak da bindelik oranlarda olan Rum azınlığın dinsel bir mekânı olan Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ayin yapılmasına izin verilmiştir.

15 Ağustos 1461 tarihi Rum Pontus Devleti'ne, Osmanlı İmparatorluğu tarafından son verildiği tarihtir. Trabzon'un fethedildiği ve (Trabzon) Rum Pontus(!) (Kommenos Krallığı) Devleti'ne son verildiği bir tarih olan 15 Ağustos 1461'in yıl dönümünde böyle bir ayine izin verilmesini de çok manidar bulduğumuzu söylemek istiyorum"
şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetinin ve Kültür Bakanı'nın ne yapmaya çalıştıklarını anlamaya çalıştıklarını belirten İBİŞ,

"Daha önce Van'daki Ermeni katliamlarının karargâhlığını yapmış olan Akdamar Kilisesi, cemaati olmamasına rağmen büyük bir özenle restore edilerek açılışı yapıldı.

Şimdi de yine cemaati olmadığı halde, zaten asıl işlevinin de Ortodoks din adamı yetiştirmek olan Sümela Manastırı(AÇIK MÜZE)'nın bir günlüğüne de olsa ibadete açılmasının niçin yapıldığını anlayamıyoruz.

Bir yerlere şirin gözükmek ve bir yerlere yaltaklanmak adına yapılan bu icraatların millet vicdanını kanattığını ve bir gün yapılan bu işlerin karşılarına mutlaka çıkacağını kendilerine hatırlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın Ramazan Bayramı namazı için 1 günlüğüne de olsa ibadete açılmasını istediklerini belirten İBİŞ, şöyle devam etti:

"Fatih Sultan Mehmet Han tarafından İstanbul'un fethi ile birlikte camiye çevrilen Ayasofya'nın, yüzde 98'i Müslüman olan ülke vatandaşlarının özlemini gidermek adına, bu Ramazan Bayramı namazı için 1 günlüğüne de olsa ibadete açılmasını istiyoruz.

Bakalım AK Parti hükümeti ve onun Kültür Bakanı'nın hoşgörü katsayısı böyle bir uygulamayı başlatabilecek mi? Bakalım ülke nüfusu bindelik oranlara sahip Ortodokslara gösterilen hoşgörü ve inançlara saygı büyük Türk milletine gösterilecek mi?"

(www.haber61.net - 27 Ağustos 2010)

28 Ağustos 2010 Cumartesi

TAKADER’LİLER AKÇAABAT’TA İFTARDA BULUŞTU

Trabzon Anadolu ve Kanuni Anadolu Lisesi Mezunları Derneği(TAKADER), 27.08.2010 Cuma Günü akşamı Akçaabat Körfez Restaurant(Metin’in Yeri) GÜVERTE de eski mezunları iftar yemeğinde buluşturdu.

15.04.2005’de kurulan Trabzon Anadolu ve Kanuni Anadolu Lisesi Mezunları Derneği(TAKADER) Yönetimi 27.08.2010 Cuma Günü akşamı Akçaabat Körfez Resturant’ta(Metin’in Yeri) eski mezunlara iftar yemeğinde eski mezunlarını buluşturdu.


TAKADER Başkanı Tayfun ÖZKAN’ın İstanbul’da olması nedeniyle katılamadığı iftar yemeği ile ilgili çağrı, gerekli işlemler ve organizasyonu Okul öğrencilerinden 1995 yılı mezunu “Deniz Saatçilik ve Gözlük” firmasının sahibi Şenol Bekar yaptı.

TAKADER’in Akçaabat’taki iftar yemeğine 50 civarında eski mezun öğrenci ve Okulun Rehber Öğretmeni Hülya Özdemir katıldı. Davet edilmesine rağmen şehir dışında olmaları nedeniyle çok sayıda öğretmen, yönetici ve öğrenci iftar yemeğine katılamadı. İftar yemeği vesilesi ile buluşan öğrenciler arasında çok samimi diyaloglar oluştu. Ve hatta Yan taraftaki Körfez’de(Mehmet’in Yeri) iftar yemeğine aile ve dostlarıyla gelen KTÜ Rektörü İbrahim ÖZEN’in kızı Sezen ÖZEN, okul arkadaşlarını tercih ederek, onlardan ayrılamadı.

Bilindiği üzere Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi ilk mezunları 1989 yılında verdi. Osmanlı Türk-İslam İmparatoru Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman adına düzenlenen Kanuni etkinlikleri çerçevesinde Trabzon’da doğup büyüyen Kanuni Sultan Süleyman Han Yılı ilan edilmesi nedeniyle bu okulun adı da Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

TAKADER’in iftar yemeğine 89 yılındaki ilk mezunlardan ve özellikle 92 ve daha sonraki yıllarda mezun olanlardan katılanlar oldu.

Deniz kenarında çok hoş bir atmosferde geçen iftar yemeğinde, bol bol fotoğraflar çekildi. İftar yemeğinin sonunda bazı öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

TAKADER Yönetim Kurulu adına bir açıklama y Dernek Yönetim Kurulu üyesi yapan Şenol BEKAR:

Trabzon Anadolu ve Kanuni Anadolu Liseliler Derneği (TAKADER);1982 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 1989 yılında veren Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nden mezun olanların bir araya gelerek, 2005 yılında kurdukları bir dernektir.

Amacı okulumuzdan mezun olmuş kişileri uygun sosyal ortamlarda bir araya getirerek, mezunlar arasındaki sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak ve arttırmaktır.

Okulumuzun genç olması dolayısıyla üye sayısı çok fazla olmasa da kurulmasından sonra geçen bu kısa süreye oldukça önemli faaliyetler sığdırmıştır. Çeşitli vesilelerle üyelerimiz arasındaki birlikteliğimiz ve faaliyetlerimiz artarak devam edecektir”
dedi.


HABER : Muhammet YAVRUOĞLU
FOTOĞRAFLAR: Mehmet BİRİNCİ


İFTAR YEMEĞİNDEN GÖRÜNTÜLER: