9 Haziran 2011 Perşembe

“AK PARTİ TRABZON, 2. SIRA VEKİL ADAYI ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN İSTEĞİ VE...”


2011 seçimlerinde AK Parti’de TOKİ eski Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar öne çıktı. Önümüzdeki süreçte AK Parti’nin görünen 3. dönem iktidarında Trabzon daha güçlü temsil edilecek…”


ALİ ÖZTÜRK-GÜNEBAKIŞ



AK Parti’de 2011 seçimlerinde 2007’nin aksine TOKİ eski Başkanı Sayın Erdoğan Bayraktar öne çıktı. Önümüzdeki süreçte AK Parti’nin görünen 3. dönem iktidarında Trabzon daha güçlü temsil edilecek.


Bayraktar, adaylığının en başından itibaren hep bir şeyi vurguladı. ‘Bizi güçlü gönderin ki elimiz güçlü olsun.’ Bunun siyaset dilindeki anlamı, ‘Bizi güçlü gönderin ki Trabzon yeniden Bakanlık alsın’dan çok öte bir şey. Bu sözler bir bakanlığın ötesinde iddialar taşıyor. Güçlü giden illere Bakanlık verilmesi siyasetin geleneği… Ancak bu kez galiba farklı olacak. Güçlü isimlerle bir kabine kurulacak. Yani bize göre Trabzon’dan gidecek iki güçlü isimden biri ve belki de ikisi kabinede yer alacak.


TOKİ eski Başkanı ve Trabzon Milletvekili adayı Sayın Bayraktar alışılmışın dışında farklı bir politika izledi. Farklı bir dil kullandı. Kısır tartışmaların dışında kalarak Trabzon için neler yapabileceğini dile getirdi. En başından beri hep projeler üzerinden yürüdü. Bakalım Bayraktar Trabzon’a en başından beri hangi sözleri verdi.


1- En büyük projemiz işsizliği çözmektir. Bu soruna ciddi anlamda eğileceğiz.


2- Trabzon’u İpekyolu’nun merkezi haline getireceğiz.


3- Yeni bir Sanayi Sitesi kurulacak.


4- Trabzon eğitim üssü olacak.


5- Çok büyük ve yeni asfaltlama tesisleri kurarak köy ve belde yollarının tamamını asfalt yapacağız.


6- Trabzon’da üniversite sayısını 4’e çıkaracağız.


7- Katı Atık Projesi ile çöpleri bertaraf edeceğiz.


8- 4 bin yeni konut üreteceğiz.


Bayraktar’ın sözleri elbette bu 8 madde ile sınırlı değil. Başta Akyazı olmak üzere daha önce 61 proje içinde yer alan yatırımlar ile kentsel dönüşüm projelerini ve ilçelere verdiği sözleri de maddelerimizin dışında tuttuk.


***
Gelelim 8 ana maddenin analizine… Aslında 8. madde 1. maddenin etrafını tahkim ediyor.


Türkiye’nin ana sorunu olduğu gibi Trabzon’un da öncelikli sorunu olan işsizliğin çözümü konusunda Sayın Bayraktar yine bugüne kadarki vaadlerin dışında bir yol izliyor. Şu kurumun, bu kurumun işe alacağı asgari ücretli insanları kendi hanesine kaydederek ilginçlikte bulunuyor. Bayraktar önce Trabzon’da bir çalışma yaptıracağını söylüyor. Ne tür yatırımlar ve hangi hacimlerle yapılırsa zarar etmez ve istihdam sürer?..


Bu analizin ardından İstanbul ve Ankara’da kendisine bu yönde söz veren işadamlarını yönlendireceğini ilan ediyor. Ali Ağaoğlu’nun bu konudaki sorularımıza verdiği cevapda olduğu gibi… Gerekirse 100 işadamı bu projenin öngöreceği ortak bir şirkete 1’er milyon dolar yatırıp yatırım gerçekleştirecek. Ağaoğlu, basın toplantısında, ‘Sayın Bayraktar hem Trabzonlu işadamları arasındaki birlikteliği sağlayacak isimdir hem de ayağı yere basan projeler üretecek birisidir. O bizi harekete geçirir’ demişti.


Erdoğan Bey önceki gün ‘Ayağı yere basan projeler üretip sanayiye yöneleceğiz. İşsizliği halletmek en öncelikli projemizdir’ diyor.
Tek başına bu taahhüt bile isteğine cevap teşkil eder.


Erdoğan Bey ne istiyor Trabzon’dan?..
Farkındalık ve Trabzon için pozitif ayırım… Bakalım Trabzon işin farkında mı?..


ALİ ÖZTÜRK
Günebakış Gazetesi Başyazarı

Kaynak: www.gunebakis.com.tr – 09.06.2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder