20 Haziran 2011 Pazartesi

AYDER YAYLASI ŞENLİKLERİ YAPILDI


Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda bu yl 17’ncisi düzenlenen Ayder Kültür ve Turizm Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı.


Çamlıhemşin İlçesi’nin bin 200 rakımlı Ayder Yaylası’nda 18.06.2011 Cumartesi Günü başlayan 17’nci Ayder Kültür ve Turizm Şenliği’ne Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterileri ile başlayan şenliklerde vatandaşlar yöresel çalgılardan tulum ve kemençe eşliğinde doyasıya horon oynadı.


Şenliklerde 5- 8 yaş arası çocuklarda kıyafet ve güzellik yarışması yapıldı. 10 çocuğun katıldığı yarışmada yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan çocuklar, kendilerini jüri üyelerine beğendirmek için kıyasıya yarıştı. Podyumda yürüyen ve jüri üyelerinin sorularına cevap veren çocuklardan, başına yöresel örtü poşu saran, sırtında sepet taşıyan ve lastik ayakkabı ile yarışan 6 yaşındaki Eylül Seren Uzunali 1’inci seçildi. Şeyma Kuyumcu ikinciliği alırken, Ayşe Nur Orakçı ise 3’üncü oldu. Dereceye giren çocuklara çeşitli ödüller verildi.




Çorap örme ve tulum çalma yarışmasının da düzenlendiği şenliklerde yaşları 25 ile 60 arasında değişen yöre kadınlarının oluşturduğu Çamlıhemşin Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Şenlikler, daha sonra yöresel sanatçıların konserleri ile devam etti.

ŞENLİKLER, BUGÜNKÜ BOĞA GÜREŞLERİ İLE SON BULDU

Geleneksek Çamlıhaemşin-Ayder Ödüllü Boğa Güreşleri’nin 17.si Ayder Yaylası Galer Düzlüğü’nde gerçekleşti.


Çamlıhemşin Belediyesi tarafından organize edilen güreşlere Rize ve Artvin illerinden çok sayıda boğa getirildi. Güreşleri Rize ve Rize dışından binlerce kişi izledi. Sabah saatlerinde başlayan güreşlerde; ayak, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş kategorilerinde müsabakalar gerçekleşti. Müsabakalar sırasında zaman zaman arenadan kaçan kızgın boğalar izleyicilere zor anlar yaşattı.


Üzerine gelen boğadan kaçmak isteyen bir kişi yere düşünce boğanın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Güreşler sırasında boğa sahipleri arasında da gerginlikler yaşandı. Bir ara tartışma yerini yumruklaşmaya bıraktı. Hakemlerin müdahalesi ile boğa sahipleri arasındaki kavga kısa sürdü.

Y. Kaynak1: www.takagazete.com - 19.06.2011
Y. Kaynak2: www.camlihemsinhaber.com - 18-19.06.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder