20 Haziran 2011 Pazartesi

BABALAR GÜNÜ SEVGİYLE KUTLANDI


19 Haziran 2011 Pazar Günü yani dün “Dünya Babalar Günü” idi. Babalar Günü nedeniyle tüm babaların babalar gününü kutluyoruz.



‘BABALAR GÜNÜ’ BÜTÜN DÜNYADA KUTLANDI



Bu kutlamalar her ne kadar çok tatmin edici değilse de yine de babaların, anaların değerlerini ortaya koymaları bakımından çok önemli…


Babalar günü nedeniyle bugün kimler velinimetleri babalarının ellerini öpmedi ki..!


Baba olunca kıymetleri çok daha iyi anlaşılan babalara selam olsun.



Bugün bir babanın, babasını ziyaretinden bahsedeceğiz.



Rize Özel Şar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Salih Türkyılmaz da Babalar Gününü kutlayanlar arasında.. Dr. Salih Türkyılmaz da herkes gibi bir baba ve aynı zamanda da bir evlat.



Her hafta 90 yaşlarındaki babası Ali Rıza Türkyılmaz’ı ve 89 yaşlarındaki annesini ziyaret ediyorlar. Bu kez torunları da yanında… Ali Rıza Bey kendi halinde rahatsızlığı ve yaşlılığı nedeniyle evinin önünden başka bir yere çıkamıyor. Tabir caiz ise eve çakılmış durumda.



O, titiz mi titiz… Bedenen zayıf mı zayıf… Konuşmayı, anlatmayı çok seviyor. Anlatırken de bazen unutuyor. Aynı konuyu bazen defalarca tekraren anlattığı oluyor.



Anlattıkça, muhabbet ettikçe çok mutlu oluyor. O öyle muhabbetine doyulmayan bir insan…



Eve vardığımızda seyranlı bahçesinde, beldenin merkezinde yapılan düğüne karşı yamaçtan, Kurum Mevkii’nden balkıyor. Yaş ilerlemiş ancak yine ilgisini çekmiş zahir.

 

Bizi karşıladı. Hanımı evde yok, yalnız idi. Dr. Salih ve torunları onun babalar gününü kutladılar. Bir baba olan Dr. Salih de kutladı. Çok hoş görüntüler oluştu.



BABALARINIZIN KIYMETİNİ BİLİNİZ



Babası sağ olanlar babalarının kıymetini ne kadar bilir, tam olarak ifade etmek mümkün değil. Ancak ya babalarından ayrı kalanlar… Ya da ebediyete uğurlandığı için ayrı kalınan babalar… Ayrılıklar: özlemleri, özlemler: yürekleri kor gibi dağlıyor.



Ve bende… 16 Nisan 2008’de kaybettiğim babamı ve babam gibi sevdiğim 28 Şubat 1982 tarihinde kaybettiğim Hacı Hamdi Yavruoğlu’nu, 20.05.2000 tarihinde kaybettiğim dedem Hacı Hüseyin Yavruoğlu’nu ve daha acısı çok taze 29 Ekim 2010 tarihinde kaybettiğimiz Hacı Ali Yavruoğlu’nu ve daha nicelerini özlüyorum, arıyorum. Arıyorum, ama ne çare…!



Hey Dostlar, babalarınızın kıymetini biliniz. Biliniz ki, Allah’ın emri hakkıyle yerine gelsin. Böylece hem sevap kazanın ve hem de dostluklarınız pekişsin. Çünkü kaybedilen değerler bir daha ne yazık ki geri gelmiyor.



Bugün hayatta olan babalara Allah’tan Din, Kur'an, İman sağlığı, Sağlıklı Ömür ve ebediyete irtihal edenlere de ebedi rahmet dileriz.


BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

tha-20 Haziran 2011 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder