2 Haziran 2011 Perşembe

“ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİNİN ÖNLENMESİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ


Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği öncülüğünde ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Trabzon Kent Konseyi paydaşlığında düzenlenen panel, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


‘Çocuk İstismarı Ve İhmalinin Önlenmesi Konusunda Yapılan Çalışmalar’ konulu panele Trabzon Vali Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk, Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın eşi Suna Mercan ve çok sayıda davetli katıldı.

Panele IOWA Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resmiye Oral, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Şahin konuşmacı olarak katıldı.

IOWA Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resmiye Oral, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Şahin katılımcılara çocuk koruma merkezlerinin önemine ve istismara uğramış çocuklara ekiplerin yaklaşımları konusunda bilgiler vererek Avrupa’da uygulanan sistemi anlattılar.

Bayan Kızılcık, çok önemli bir panel gerçekleştirildiğini ifade ederek;

“Panelin gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği özellikle teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu ele aldılar. Bu konuda duyarlılığın oluşturulması büyük önem arz etmektedir” dedi.

(VB-02.06.2011 Perşembe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder