7 Haziran 2011 Salı

GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİ VE KERMESİ BÜYÜLEDİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın himayelerinde Olgunlaşma Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği Geleneksel El Sanatları Sergi ve Kermesi açıldı.



Zorlu Grand Otel’de gerçekleşen Geleneksel El Sanatları Sergi ve Kermesi’nin açılışına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın eşi Suna Mercan, ilgililer ve çok sayıda davetli katıldı.


Kalabalık bir davetli huzurunda kermesin açılış kurdelesi Bayan Kızılcık tarafından kesilirken Bakan Özak da kendisine eşlik etti.





Kadınların geleneksel el sanatlarını yaşatmasının kendilerini son derece memnun ettiğini ifade eden Bayan Kızılcık,“Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından her yıl olduğu gibi Geleneksel El Sanatları Sergi ve Kermesi’ni açmaktan dolayı son derece memnunum. Trabzon’umuzun ve Türkiye’nin geleneksel el sanatlarını yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Burada son derece güzel sanat eserleri çıkardıkları için onlarla gurur duyuyorum. Kadınlarımızın her zaman yanındayım” dedi.






Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen Kanuni Kıyafetleri Defilesi de büyük ilgi gördü.

Gösterinin ardından Bakan Özak, Bayan Kızılcık ve beraberindekiler sergiyi gezerek, kadınlardan el emeği göz nuru çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

(VB – 06.06.2011 Pazartesi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder