8 Haziran 2011 Çarşamba

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ MİLLETİMİZİN VİCDANIDIR”


Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu 9. dönem mezunları, düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.




Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Dursun Ertuğrul, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şaban Kutlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, 9. dönem mezunu polisler ve davetliler katıldı.



Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında 21’i bayan olmak üzere 221 öğrenci mezun olduğu belirtildi.



Güvenlik güçlerinin milletimizin vicdanı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık,


“Değişen ve gelişen insan temel hak ve hürriyetlerinin daha da güven altına alınmasında polis teşkilatımız şüphesiz ki teminatımızdır. Güvenlik güçlerimiz milletimizin vicdanıdır.

Sevgili polis arkadaşlarım sokakta 24 saat boyunca, devlet dediğimiz müessesenin vatandaş nezdinde göründüğü kişiler sizlersiniz. Sizler can, mal ve namus güvenliğinin sağlanmasının en önemli bekçilerisiniz. Hukuk sistemimizde sizlere verilen yetkilerin ayrım gözetmeksizin adaletli bir şekilde uygulanması, suçluların adalete teslim edilmesi en temel görevinizdir.

Ama aynı zamanda sokakta karşılaşmış olduğunuz durumlarda vatandaşlarımızın hukuk zemininde güvence altına alınmış temel hak ve hürriyetleri olduğunu olayları önlemeye çalışırken asla unutmamalıyız. Bu hukuk devleti olma mücadelemizin olmazsa olmazıdır” şeklinde konuştu.



Polisliğe ilk adımlarını atan öğrencilerin velilerine seslenen Vali Kızılcık,


“Sevgili veliler, bugün sizin en mutlu gününüzden biridir. Yetiştirdiğiniz evlatlarınızın memleketine daha faydalı bir fert olsun diye üzerlerine titrediniz, bu eser sizlerindir” dedi.



2010-2011 yılı mezunlarından ilk 10'a giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.



Genç polisler bayrak üzerine el basarak yemin ederken, resmi tören geçişiyle program sona erdi. Törenin ardından şapkalarını havaya fırlatan öğrenciler, kolbastı oynayıp eğlendi. (VB – 07.06.2011 Salı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder