8 Haziran 2011 Çarşamba

‘KARADENİZ YAZARLAR BİRLİĞİ’NDEN ŞİİR DİNLETİSİ

 

Karadeniz Yazarlar Birliği (KYB) tarafından Şairlerin katılımı ve Tarkan İskender’in çaldığı viyolonsel müziği eşliğindeki “ŞİİR DİNLETİSİ”, 07 Haziran 2011 Salı günü Saat 16.00’da Trabzon Sanatevi’nde yapıldı.


Karadeniz Yazarlar Birliği (KYB) tarafından ‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’ çerçevesinde Tarkan İskender’in çaldığı viyolonsel eşliğindeki Şiir Dinletisi, 07 Haziran 2011 Salı günü Saat 16.00’da Trabzon Sanatevi’nde gerçekleştirildi.







Şiir Dinletisi’ne Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Şair Osman Gökhan Bali, KYB Genel Başkanı İsmail Fandaklı, TYB Trabzon Şube Başkanı İbrahim Sağlam, Trabzon haber Gazetesi Sahibi–Yazar Nevzat Yılmaz, TGC eski Başkanı A. Şefik Mollamehmetoğlu, şairlerden Garip Ayata, Haydar Çoruhlu, Yahya Demeli, Halit Macit, Malike Cicerali, Mustafa Mazlum, Kamuran Tuna, Emel Baş, Sebahattin Şentürk, Ahmet Yayla, en yaşlı şairlerden Selahattin Yılmaz, çok sayıda sanatçı, gazeteci, yazar, şiir sever ve vatandaş katıldı.




Programın sunuculuğu Eğitimci Yazar Mehmet Kartal ve fon müziği ise viyolonsel Tarkan İskender yaptı.

Şiir dinletisine katılan şairler kendi seçtikleri şiirlerini sırayla kendileri seslendirildi.



Sunucu Mehmet Kartal, her şair ile ilgili takdim yaparken çeşitli şairlere ait şiirlerden alıntılara yaparak, kendi özel yorumları ile şiir dinletisine renk kattı.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Şair Osman Gökhan Bali ilk önce kürsüye geldi.

Şair Baki Hiçyılmaz’ın annesi vefat ettiğinden ve Şair Necmi Koç ise kızının düğün hazırlığı ile ilgili Ankara’ya gitmek zorunda kaldığından şiir dinletisine katılamadılar.

Şiir dinletisine en son şairlerin en yaşlısı olan Şair Selahattin Yılmaz rahatsızlığı nedeniyle yardım alarak bastonuyla kürsüye çıktı ve herkesi duygulandırdı.

Şiir Dinletisi Tarkan İskender’in çaldığı viyolonsel fon müziği eşliğinde şairler, kendilerine ait seçtikleri şiirlerini kürsüye çıkarak okudular.




1-Osman Gökhan Bali: “Umut” adlı şiirini,




2-Emel Baş: “Ümit” adlı şiirini,




3-Malike Cicerali: “5. Bahar” adlı şiirini,

 


4-Haydar Çoruhlu: "Nasıl Derim” adlı şiirini,

5-Baki Hiyılmaz: Annesinin vefatı nedeniyle programa katılamadı.

6-Necmi Koç: Kızının evlilik görüşmeleri nedeniyle programa katılamadı. Ancak onun “Estetik Süsüdür Alınteri Derim” adlı şiiri sunucu Mehmet Kartal tarafından okundu.

 


7-Halit Macit: “Ganita” adlı şiirini,




8-Mustafa Mazlum: “Sevdim” adlı şiirini,

 


9-Sebahattin Şentürk: “Yüreğimi Taşla Ezeceğim” adlı şiirini,

 


10-Kamuran Tuna: “Trabzon Yaşanır Anlatılmaz” adlı şiirini,

 


11-Ahmet Yayla: “Boşuna Yanmışım” adlı şiirini,




12-Selahattin Yılmaz: “Sevgi Yolu” adlı şiirini, seslendirdi.






Şiir ziyafetinin ardından yaşı ve rahatsızlığı nedeniyle öncelikle Şair Selahattin Yılmaz’a teşekkür edildi, O da duygu ve düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetimi tarafından Şiir Dinletisi’ne katılan Şairlere dernek adına birer katılım teşekkür belgesi takdim edildi.



Ve Sanatevi Bahçesinde hatıra fotoğrafları çektirilerek bir program daha sona erdi.

 


TRABZON HABER AJANSI – 04.06.2011-Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder