16 Haziran 2011 Perşembe

TÜRK YEREL MEDYASINI BİLGİLENDİRME 3.BÖLGESEL SEMİNERİ TEMMUZ AYINDA


Medya mensupları için ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi’ 3. Bölgesel Bilgilendirme Semineri 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde ERZURUM'da gerçekleştirilecek.


Yerel medyanın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecini yakından takip edebilmek ve sürece daha etkin dâhil olabilmeyi amaçlayan Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin yürüttüğü ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen ‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi’ kapsamında 3. Bölgesel Bilgilendirme Semineri 12-13 Temmuz 2011 tarihlerinde ERZURUM'da gerçekleştirilecektir.

Seminere, Erzurum İli yerel medya mensupları ile birlikte çevre illerden Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van illerindeki tüm yerel medya mensupları katılabilecektir.

Seminerde, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği temsilcileri ve medya alanında uzman kişilerin katılımları ile yerel medya mensupları, AB ile ilgili ilk ve doğru kaynaktan bilgi edinebilecekler ve kendileri için özel hazırlanmış AB Rehberine sahip olacaklardır.

Ayrıca, seminer kapsamında yerel medya mensupları, AB'de çeşitli ülkelerde çalışmış medya temsilcisi ile de bir araya gelerek, AB ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşma şansı bulacaklardır.

İki (2) günlük seminerin sonrasında, seminer katılımcıları arasından kura ile belirlenecek bir katılımcı, Şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanan çalışma ziyareti kapsamında Brüksel ve Londra'da kendi mesleğinin nasıl icra edildiğini görme şansı elde edecektir.

Trabzon Valiliğince, Erzurum'da düzenlenecek olan 3. Bölgesel Bilgilendirme Semineri’ne katılacak medya mensuplarının 13-23 Haziran tarihleri arasında başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Seminer hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenler www.turkyerelmedyasiabyolunda.org sitesini ziyaret edebilirler.

(VB- 16 Haziran 2011 Perşembe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder