7 Haziran 2011 Salı

“SÖYLEŞİ ve İMZA GÜNÜ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi adına Trabzonlu Şair Halit Macit, Yazar Fatma Karahasanoğlu ve Duygu Karahasanoğlu ‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’ çerçevesinde 06 Haziran 2011 Pazartesi günü Saat 18.00’de ‘Söyleşi ve İmza Günü’ gerçekleştirildi.



Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi üyelerinden Trabzonlu Şair Halit Macit, Yazar Fatma Karahasanoğlu ve Duygu Karahasanoğlu ‘Trabzon Sanatevi 3. Sanat Günleri’ çerçevesinde 06 Haziran 2011 Pazartesi günü Saat 18.00’de Söyleşi ve İmza Günü yapıldı.



Şiir Dinletisi’ne pek çok şair, sanatçı, gazeteci, yazar, şiir sever ve vatandaş katıldı. Programın sunuculuğunu Ayşegül Kosa’nın yaptığı Söyleşide; açılış konuşmasını TYB Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Yahya Demeli Yaptı.

 

Önce ‘Silahların Gölgesinde’ adlı tiyatro oyununun yazarı Fatma Karahasanoğlu söz aldı: Kendi özgeçmişinden kesitler sunan Karahasanoğlu, tiyatroyu yazarken geçirdiği yaşam merhalelerinden bahsetti.





Ardından 'Arzuhal' isimli şiir kitabının yazarı Şair Halit Macit söz aldı ve bir teknik adam olmasına rağmen şiirle ilgisini ve kısaca yaşantısını anlattı.




Bundan sonra Yazar Duygu Karahasanoğlu söz alarak, ‘Gizemli Yolculuk' romanını nasıl hazırladığını ve yazarlık merhaleleri hakkında bilgiler sundu.




İzleyiciler tarafından ilgi ile takip edilen söyleşi bir turda sonlandırıldı ve Yazar Fatma Karahasnoğlu’na Yazar İbrahim Sağlam tarafından, Şair Halit Macit’e Araştırmacı Yazar Hüseyin Albayrak tarafından ve Yazar Duygu Karahasanoğlu’na ise bir misafir tarafından katılım belgeleri takdim edildi.



Ardından Sanatevi’nin bahçesinde, Şair Hali Macit; ‘Arzuhal’ adlı şiir kitabını, Yazar Fatma Karahasanoğlu; ‘Silahların Gölgesinde’ adlı Tiyatro eserini ve Duygu Karahasanoğlu ise ‘Gizemli Yolculuk’ adlı Romanının İmza Günü için Sanatevi'nin bahçesinde kurulan stant da meraklı sanatseverlere kitaplaştırdıkları eserlerini imzalayarak, okuyucularına sundular.





Hatıra fotoğraflarının çektirilmesinden sonra söyleşi ve imza günü sona erdi.



HABER: TRABZON HABER AJANSI-06.06.2011 Pazartesi

(FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU-06.06.2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder