10 Haziran 2011 Cuma

TEMA VAKFI’NDAN VALİ KIZILCIK’A ZİYARET


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tema Vakfı Trabzon İl Temsilcisi Yrd. Doç Dr. Coşkun Erüz ve beraberindeki heyeti kabul etti.



Yrd. Doç Dr. Erüz Trabzon’da derelerin temizlenmesi ve köylerdeki katı atıkların toplanması projeleri nedeniyle ‘Yılın Çevreye Duyarlı Devlet Adamı’ olarak belirledikleri Vali Kızılcık’a plaketini verdi.


Yrd. Doç Dr. Erüz, Türkiye’nin öncü hareketlerinden bir tanesi olarak değerlendirdikleri projelerden dolayı Vali Kızılcık’a teşekkür ederek,


“Katı atık son zamanlarda yaylalardan, denize kadar büyük bir kirlilik oluşturmaktaydı. Sayın Valimiz geçen yıl ilk önce Şalpazarı Deresi'nden başlanmak üzere havzaların temizlenmesi projesini ve sonrasında Trabzon köylerinde katı atıkların toplanması projesini teşvik etti. İl Özel İdaresi’nin teşvik edilmesi sayesinde Trabzon’un tamamında katı atıkların toplanmasına başlandı. Bu projeleri Doğu Karadeniz ve Türkiye’deki öncü hareketlerden bir tanesi olarak değerlendirdik ve Sayın Valimize ‘Yılın Çevreye Duyarlı Devlet Adamı’ plaketini sunmaya karar verdik” dedi.



Çevreye büyük önem verdiğini belirten Vali Kızılcık ise,


“Çevre bizim için son derece önemli. Temiz çevresiz bir yaşam düşünülemez. Yerel yönetimlerimiz ile bir birlik ve bütünlük içerisinde ilk önce derelerimizi temizledik. Sonrada köylerimizdeki evleri tek tek dolaşarak derelerin kirletmemeleri konusunda kendilerine eğitimler verdik. Köylerimizdeki çöpleri de İl Özel İdaresi ile toplamaya başladık. Projemiz Türkiye’de bir ilk oldu. Bu çalışmalar bundan sonrada devam edecek. Çünkü çevreye daha duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

(VB-09.06.2011 Cuma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder