8 Haziran 2011 Çarşamba

TRABZON EMNİYETİ, UYUŞTURUCU SATICILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR…


Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen Operasyonlar kapsamında; çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, hap, kaçak sigara, ve bir adet tabanca ve tabanca mermisi ve 9 şüpheli şahıs yakalandı.



Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen Planlı/Projeli Operasyon kapsamında;


“Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak, Nakletmek, Temin Etmek ve Aracılık Yapmak” olayları ile ilgili olarak 4 ay süre ile sürdürülen çalışmalarda; haklarında adli makamlardan alınan talimatlar doğrultusunda takipleri yapılan E.K.-M.E.-M.K.-S.E.-A.E-M.S.-M.D.-E.Ö. ve S.Y. isimli şüphelilerin tek başına ya da birbirleriyle irtibatlı olarak temin ettikleri uyuşturucu maddeleri yine tek başına ya da birbirleriyle irtibatlı olarak Trabzon İl Merkezi ve İlçelerinde piyasaya sürerek maddi menfaat elde ettikleri, bu işi meslek haline getirerek geçim kaynağı olarak kullandıkları, yakalanmamak amacıyla sistemli bir şekilde çalıştıkları, işlenen suçun ise bir defaya mahsus olmayıp süreklilik arz ettiğine dair tespitler yapılmıştır.



Yapılan çalışmalar neticesinde işlenen suçun tespitine yönelik yeteri kadar delil elde edildiği değerlendirildiğinden; yine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 07.06.2011 günü saat:05.30 sıralarında Trabzon İl Merkezi ve Araklı İlçesinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiş, yapılan operasyon neticesinde 9 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.



Yukarıda bahsi geçen 4 aylık planlı çalışmalar ve operasyon neticesinde; 1 Kilo 599 Gram Kubar Esrar Maddesi, 12.51 Gram Toz Esrar Maddesi, 8 Adet Uyuşturucu Nitelikli Sentetik Ecstasy Hap, 4.07 Gram Esrarlı Sigara, 6 kök Hint Keneviri Bitkisi, 1 Adet Ruhsatsız Tabanca, 7 Adet 9 mm. çapında Fişek ve 1 Adet 7.65 mm. çapında Fişek ele geçirilerek tahkikat konusu edilmiştir.



Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili soruşturma devam etmektedir.


(VB-07.06.2011 Salı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder