28 Haziran 2011 Salı

DENİZE GİRİLEBİLECEK ALANLAR BELİRLENDİ


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yaz aylarının gelmesiyle serinlemek için denizi düşünen vatandaşların güvenli yerlerde denize girmeleri konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Vali Kızılcık: “Güvenilir yerlerde denize girelim” dedi.


Serinlemek için her yerde denize girilmemesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, vatandaşların ne kadar iyi yüzücü olursa olsun, bilmedikleri yerlerde dalış yapamamasını ve Sağlık Müdürlüğünce kolibasili ölçümü yapılan güvenli yerlerde denize girmelerini istedi.

Denizlerde ve havuzlarda yaşanabilecek kazaların geri dönüşü olmayacak sakatlıklara sebebiyet verebileceğini ifade eden Vali Kızılcık,

“Yaz ayının gelmesi ile herkes tatile gidiyor ve mümkün olduğu kadar denizden, havuzlardan yararlanmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın denizlere ve havuzlara akın ederken bazı uyarıları dikkate almaları gerekiyor. Deniz ve havuzlara serinlemek için girecek olan hemşerilerim Sağlık Müdürlüğümüzün belirledikleri alanları tercih etmeleri gerekiyor. Su kazaları için alınacak tek önlem atlama noktasının yüksekliğinin ve suyun derinliğinin orantılı ve uygun olduğu kontrol edildikten sonra dalmaktır. Bu nedenle telafisi mümkün olmayacak sakatlıkların yaşanmaması için tedbirli olunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Su kazalarının yaşanmaması için herkesi dikkatli olmaya çağıran Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Yaşadığımız boğulma olaylarından herkesin dersler çıkarması gerekiyor. Yüzme konusunda tecrübeli olmayan vatandaşlarımızın da denizde çok açılmamalarını ve çocukların denize girerken aile bireylerinin yanında olmalarını tavsiye ediyorum. Yaz aylarında kötü haberler duymamak için herkesin duyarlı davranarak su kazalarının önüne geçmesi gerekiyor. Serinlemek için denize girilmemesi gereken yerleri deneyen hemşerilerimizi uyarmanın da bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmayalım” dedi.

Vali Kızılcık, ailelerinde çocuklarını güvenilir olan yerlerde denize girmeleri konusunda uyarmalarını ve devamlı kontrol etmelerini istedi. (VB)


TRABZON’DA GÜVENLE DENİZE GİREBİLECEK YERLER

Trabzon genelinde vatandaşların güvenle denize girebileceği yerler

Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları kapsamında 08 Aralık 1975 tarihli 76/160/ECC sayılı Yüzme Su Kalitesine Dair Konsey Direktifi doğrultusunda Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği 09.01.2006 tarih ve 26048 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yönetmelik kapsamında 2011 yılı Haziran ayı içerisinde Trabzon'da belirlenen 21 noktadan yüzme suyu numunesi alınmış ve bu numuneler üzerinde İl Halk Sağlığı Laboratuarı'nda yapılan incelemeler sonucunda, 21 noktada denize girilebileceği tespit edilmiştir.

Trabzon genelinde vatandaşların güvenle denize girebileceği yerler

MERKEZ

Yalıncak Aile Plajı Denize girilir

AKÇAABAT

Akçakale Plajı Denize girilir
Söğütlü Plajı Denize girilir
Darıca Plajı Denize girilir
Mersin Plajı Denize girilir
Salacık Plajı Denize girilir
Özmersin Plajı Denize girilir

ARAKLI

Akasya Mevkii Denize girilir
Kalecik Mevkii Denize girilir

ÇARŞIBAŞI

Belediye Plajı Denize girilir
Kerem Plajı Denize girilir
Kaleköyü Plajı Denize girilir

BEŞİKDÜZÜ

Belediye Plajı Denize girilir
Liman Mevkii Denize girilir

SÜRMENE

Çamburnu Mesire Yeri Denize girilir
Veha Halk Plajı Denize girilir

YOMRA

Kaşüstü Plajı Denize girilir

OF

Kavak Camii Doğusu Denize girilir
Kıyıcık Sahili Devlet Hast. Önü Denize girilir
Soğukpınar Mah. Barınak Üstü Denize girilir

VAKFIKEBİR

Belediye Plajı Denize girilir

(VB)

THA-28 Haziran 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder