5 Haziran 2011 Pazar

“TRABZONLU BÜYÜKŞEHİR’LE KANDIRILIYOR”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon 2. Sıra Milletvekili Adayı ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) eski Genel Sekreteri Halil Memiş, büyükşehir konusunda bir açıklamada bulundu:



Memiş, “Büyükşehirin tüm il sınırlarını kapsaması, kırsal kesimde hayatı bitirir” dedi.


Mevcut hükümetin doğruları söylemeyerek, Trabzon halkının beklentilerini ve duygularını istismar ettiğini öne süren Memiş,


“Trabzon Belediyesinin büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturulmasını MHP olarak biz de istiyoruz. Önemli olan husus, hizmetlerin vatandaşlara en iyi ve etkin şekilde sunulması, vatandaşın hizmetlerden daha kısa sürede yararlanmasının imkan dâhiline getirilmesidir” açıklamasında bulundu.


AK Parti hükümetinin 12 Haziran’dan sonra iktidarda olamayacağını iddia eden Memiş,


“AKP iktidarı, Büyükşehir yapılanmasının tüm il sınırlarını kapsayacağını söylemekte ve bunu da seçimlerden sonra gerçekleştireceklerini ifade etmektedirler. Hatırlanacağı üzere, 2010 yılının sonlarında Trabzon’un Ocak 2011 de büyükşehir olacağını söylemişlerdi. Daha sonra 12 Mart tarihini son tarih vermişlerdi. Anlaşılan o ki, AKP’ye Trabzon’u Büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturulması nasip olmayacaktır. Çünkü AKP 12 Hazirandan sonra iktidar koltuğunda olamayacaktır” dedi.


Trabzon’un MHP iktidarında büyükşehir statüne kavuşacağını ancak sınırlarının tüm il sınırları değil, daha dar çerçevede ve kırsalı içine almayacak şekilde oluşturulacağını belirten Memiş,


“Büyükşehirin tüm il sınırlarını kapsaması, köyleri ve belde belediyelerinin tamamını mahalle statüsüne sokacaktır. Özellikle belde belediyelerinin mahalle olması, oraların ıssızlaşmasını sağlayacak ve oradaki sosyal hayatı ve ticari hayatı bitirecektir” dedi.


Kırsalın büyükşehir sınırları içine alınmasının oradaki hayatı bitireceğini savunan Memiş,


“Trabzon’da en büyük geçim kaynağı, tarım ve hayvancılıktı. Hükümeti uygulamaları, tarımı ve hayvancılığı bitirmiştir.


Tüm il sınırlarının, dolayısıyla tüm köylerin ve yaylaların büyükşehir belediyesi sınırları içerisine alınması, tarımı ve hayvancılığı iyice bitirecektir. Hayvancılıkla uğraşanlar zarar görecektir. Köylerimiz ve yaylalarımız imar planları içerisinde kalacaktır. Hayvan ahırları bile kolay kolay yapılamayacağı gibi, her yerde yapılmasına izin verilmeyecektir.


Yine, tüm kırsal imar planı içerisine alınacak ve büyük bir ihtimalle güzelim tarım arazileri, imar parselleri yani arsalar haline dönüşecektir. Bu durum ise, tarımı engelleyecek, hayvancılığı ise bitirecektir” diye konuştu.


Tarımın ve havancılığın bitmesinin başka iş sahası olmayan Trabzon’un iyice yoksullaşması ve göçün daha da artması sonucunu doğuracağını sözlerine ekleyen Memiş,


“Son 8,5 yıl halkı düşünmeden ülkeyi yönetenler, Trabzonluyu da uygulamalarıyla mağdur etmiştir.


Şimdi de, büyükşehir hikâyesiyle Trabzonluyu kandırıp, oylarını almak istiyorlar. Trabzonlu bu boş vaatlere ve kendisi aleyhine olan ama lehineymiş gibi gösterilen bu duruma cevabını seçim sandığında verecektir” şeklinde konuştu.


Kaynak: www.akcaabathaber.com - 03 Haziran 2011 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder