28 Haziran 2011 Salı

EFENDİ BABA(Rh. A.) DUALARLA ANILDI



Trabzon'un tanınmış İslam Alimlerinden 'Efendi Baba' namı diğer Hacı Muhammed BATAROĞLU; 26 Haziran 2011 Pazar Günü Öğle Namazından Önce Mezarı Başında ve camide Okunan Kur’an ve Dualarla Anıldı.



Trabzon'un tanınmış İslam Alimlerinden 'Efendi Baba' namı diğer Hacı Muhammed BATAROĞLU; 26 Haziran 2011 Pazar Günü öğle namazından önce Trabzon Akçaabat'a bağlı Zaferli Köyü'nde bulunan kabri başında ve camide okunan Kur’an ve dualarla anıldı.


Trabzon'un tanınmış İalam alimlerinden Efendi Baba (Hacı Muhammed Bataroğlu)’ya gönül veren müminler, 26 Haziran 2011 Pazar Günü Trabzon Akçaabat'a bağlı Zaferli Köyü'nde bulunan kabrini ziyaret ettiler.

Efendi baba'nın Kabri başında ve camide öğle namazından önce Kur’an-ı Kerimler okundu. Allah rızası ve ebediyete irtihal eden bütün müminler için dualar yapıldı. Akabinde camide okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şeriften sonra Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) Efendimize salat ve selamdan sonra bütün bütün Kutb-u Azama, İslam âlim ve büyüklerimize, şehitlerimize bütün Müslümanlara dualar yapılarak, Efendi Baba (Rh. A.) yad edildi.



Her yıl Nisan ayında yapılan “Anma Günü”, bu yılda da haziran ayına ertlendi.


Okunan Kur’an, ilahi ve Mevlid-i Şeriflerden sonra Efendi Baba’nın torunlarından Hacı Mustafa Baytar tarafından çok etkileyici bir konuşma yapıldı ve ardından rahatsızlığı nedeniyle yeni sağlığına kavuşan Hacı İsmail Lermioğlu tarafından gönüllere ferahlık veren etkileyici bir dua yapıldı. Coşkulu cemaatin âmin sesleri her yanda yankılandı.


Kur’an, ilahi, Mevlid, konuşma ve duanın ardından huşu içerisinde kılınan öğle namazdan sonra iştirak edenlere verilen geleneksel yemekten sonra Anma programı sona erdi.


HABER ve FOTO: Trabzon Haber Ajansı-28 Haziran 2011 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder