20 Haziran 2011 Pazartesi

"TÜRKÇE OLİMPİYATLARI (TRABZON)" BÜYÜLEDİ!


9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen "Trabzon Etkinliği", Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.



"Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"na katılan 20 ülkeden 50 öğrenci, Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 10 bin kişinin karşısına çıktı.


9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen "Trabzon Etkinliği", Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türkçe Öğretimi Derneği’nce (TÜRKÇEDER) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"na katılan 20 ülkeden 50 öğrenci, Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 10 bin kişinin karşısına çıktı.




20 ülkeden etkinliğe katılan 50 öğrenci, Türkçe şiir ve şarkılar seslendirdi, folklor gösterileri sundu. Çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler sırayla Türkçe şarkı ve oyunlarla sahne aldı. Kazakistan, Arnavutluk, Gürcistan, Güney Kore gibi ülkelerden gelen öğrenciler yöresel kıyafetlerle büyük beğeni topladı.


Etkinliğin finalindeki horon ekibi büyük beğeni topladı. Kapanışta bütün öğrenciler, ‘Yeni Dünya’ adlı şarkıyı seslendirdi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek,

"Dünya’nın bütün çiçekleri Türkiye’de. Küresel medeniyetin krizi yaşamış olduğu şu çağda, kıtalar dolaşarak susamış kalplere ulaşan o kişilere teşekkür ediyoruz. İnsanlıktan nasibi almamış ve insanlığını unutmuş dünyada bu adanmış kalpler, 'eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlal’ diyerek buralara kadar gelmişler. Altın nesilin medeniyeti geliyor artık" diye konuştu.


AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, böyle bir organizasyonun burada yapıldığı için çok mutlu olduklarını, artık Trabzon’un markalaştığını belirterek, bu tür organizasyonlara desteklerinin her zaman ve sonuna kadar devam edeceğini söyledi.







Y. HABER: www.takagazete.com - 19.06.2011
FOTOĞRAFLAR: HABER61

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder