16 Haziran 2011 Perşembe

BBP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ÖZNUR


Yalçın Topçu'nun Genel Başkanlıktan istifasının ardından Büyük Birlik'te kongre kararı alındı... BBP organlarınca yapılan toplantıda Kurultaya kadar BBP'nin yeni genel başkanlığına Hakkı Öznur seçildi.



Genel seçimlerin ardından BBP Genel Başkan Yalçın Topçu'nun istifası ile boşalan Genel Başkanlığa ARGE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur seçildi. Öznur, bu görevini 3 Temmuz’da yapılacak olan olağanüstü kurultaya kadar sürdürecek.


Topçu'nun istifasının ardından bugün ilk kez Genel Sekreter Mustafa Destici başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı, Merkez Karar Yönetim Kurulu, İl Başkanları, Yüksek İstişare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Kadın Kolları'ndan oluşan BBP'nin bütün birimleri ittifakla Hakkı Öznur'u genel başkanlığa seçti.


Genel Merkez'de yaklaşık 4 saat süren toplantı farklı önerilere ve hararetli tartışmalara sahne oldu.


Toplantı ardından bir konuşma yapan Öznur, ''BBP hareketi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisi devam edecek. Milli, yerli, sivil ve demokrat çizgimiz, inançla azimle sonsuza kadar böyle kalacaktır'' dedi.


Öznur, olağanüstü kongrede genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna ise, ''Benim şu an itibariyle aday olmak gibi düşüncem yok. Önemli olan hareketimizin birlik ve beraberliğinin devamına benim karınca kararınca katkı yapmış olmamdır'' cevabını verdi.



Öznur, 1964 yılında Ankara Altındağ'da doğdu. Genç yaşlarından itibaren merhum Alparslan Türkeş'in en yakınındakiler arasında bulunan Öznur, BBP'nin kuruluşundan itibaren bu partinin değişik kademelerinde görev yaptı. Araştırmacı yazar kimliğinin yanı sıra bir televizyon programcısı olan Öznur'un yayınlanmış çok sayıda eseri bulunmaktadır.


Öznur, 12 Haziran seçimlerinde BBP'nin Ankara birinci bölge 3. Sıradan aday olmuştu.

THA - 15.06.2011- Çarşamba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder