1 Temmuz 2011 Cuma

HARMANTEPE ŞEHİTLERİ ANILDI


1916 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Şehit olan 157 Kahraman Türk, Sürmene-Köprübaşı’ya bağlı Harmantepe Yaylası’nda düzenlenen törenle anıldı.



29 Haziran 1916 tarihinde Osmanlı-Rus Savaşı sırasında şehit olan 157 Kahraman Osmanlı Türk askeri, Şehit oluşlarının 95’inci yıl dönümü nedeni ile Trabzon Sürmene-Köprübaşı Harmantepe Yaylası’nda düzenlenen törenle anıldı.


Foto: Doç. Dr. Coşkun ERUZ

Köprübaşı İlçesi Harmantepe Yaylası’ndaki şehitlikte yapılan tören sabah saatlerinde başladı.


İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Harmantepe Şehitleri Koruma Derneği Başkanı Süleyman Bilgin yaptı.

29 Haziran 1916 yılında yaşanan Osmanlı Rus Savaşı sırasında şehit düşen 157 askerin anma törenine Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Köprübaşı Kaymakamı Erdinç Dolu, Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, Köprübaşı Eski Belediye Başkanı Rasim Sancak vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Vatanı Vatan yapan, bu vatanı gelecek nesillere sorunsuz bırakmak için canlarını veren 157 Şehidimizin yattığı Şehitlikte bütün Şehitlerimiz için okunan Kur’an tilavetinden sonra yapılan duanın ardından Şehitlik etrafında ağaçlandırma yapıldı.

Y.Kaynak: www.takagazete.com - 29.06.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder