31 Temmuz 2011 Pazar

GÜMRÜKÇOĞLU, OLİMPİYAT BAYRAĞI'NI UTRECHT BELEDİYE BAŞKANINA TESLİM ETTİ


23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirilen ‘EYOF-2011 TRABZON’ 11. Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları tamamlandı.

 

Trabzon organizasyondan başarıyla çıkarken olimpiyat bayrağını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Hollanda'nın Utrecht Belediye Başkanı Aleid Wolfsen'e teslim etti.



Trabzon'da 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için 24 Temmuz'da yakılan olimpiyat meşalesi, oyunların tamamlanmasının ardından yapılan kapanış töreni ile söndürüldü.


Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan EYOF 2011 Trabzon Kapanış Töreni, ülke bayraklarının geçişi ile başladı. Daha sonra da oyunlardan gönüllü olarak görev yapan yaklaşık bin 400 gönüllü ve oyunların maskotları hamsilerin geçişleri büyük alkış alarak gerçekleştirildi.


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç organizasyonun başarıyla tamamlanması için gayret gösteren herkese teşekkür ederek,

"Trabzon, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına gerçekten çok güzel ev sahipliği yaptı. Bu anlamda Trabzonluları kutluyorum. Trabzon'a 510 milyon TL eser kazandırdık. Bu tesisler Trabzon ve Trabzon'un gençlerine hizmet vermeye devam edecek. Görevi devraldığım Sayın Faruk Nafiz Özak'a bu oyunları Trabzon'a kazandırılmasındaki eşsiz katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hüseyin Avni Aker Stadını dolduran Trabzonluları saygıyla selamlıyorum" dedi.


Daha sonra Olimpiyat Marşı eşliğinde Olimpiyat Bayrağı gönderden indirildi ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından EYOF-2013'ü organize edecek olan Hollanda'nın Utrecht Belediye Başkanı Aleid Wolfsen'e teslim etti.


Aleid Wolfsen bayrağı teslim aldıktan sonra yaptığı konuşmada, EYOF'u Trabzon'daki ilgiyi dikkate alarak organize edeceklerini ifade ederek,

"2013'deki oyunlarda buradakine denk bir başarı bekliyorum" dedi ve herkese Türkçe olarak teşekkür etti.

Kapanış töreninde daha sonra da yörenin oyunları olan horon ve kolbastı kalabalık bir gösteri gurubu tarafından oynandı.



Kapanış törenine verilen kısa arada EOC EYOF Komisyonu Başkanı Guido de Bondt Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a plaket verdi. Bakan Kılıç'da Guido de Bondt'a EYOF 2011 Trabzon'un şiltini hediye etti.

Hollanda'nın Utrecht Belediye Başkanı Aleid Wolfsen bugün Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. İki başkan da birbirlerine hediye sundu.

30 Temmuz 2011 Cumartesi-13:55:48

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder