7 Temmuz 2011 Perşembe

AKÇAABAT FESTİVALİ’NE KATILACAK SANATÇILAR BELLİ OLDU

Akçaabat Belediyesince bu yıl 20 Temmuz’da 21.’si düzenlenecek olan Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivaline katılacak sanatçı ve gruplar belli oldu.


FESTİVAL HAZIRLIKLARI TAMAM

Bölgemizin en büyük festivallerinden biri olan ve bölgenin sosyal, kültürel yaşantısına, ekonomisine, özellikle turizmine katkısı büyük olan, uluslar arası kimliğe sahip, Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivalinin bu yıl 21. si düzenlenecek. Akçaabat Belediyesi festival hazırlıklarını tamamladı.

FESTİVAL 20-25 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA

20 - 25 Temmuz tarihlerinde Hıdırnebi Yaylası ve şehir merkezinde yapılacak olan festivale yurtdışından; Kosova, Makedonya, İran, Yakutistan, Tataristan, Osedya halk dansları grupları ile yurtiçinden; kardeş şehir Bucak, Ankara, Bodrum, Urfa, Arhavi ve İstanbul yörelerine ait halkoyunları gruplarının katılımları kesinleşti.

Akçaabat Folklor Derneği halkoyunları grubu ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları da festivale katılacaklar.

Festival kapsamında voleybol turnuvası, sokak basketbolu, masa tenisi, penaltı atma yarışması, kano yarışması, olta ile balık tutma yarışması, resim yarışması, yelken gösterileri ile yöresel stantlar gibi etkinlikler de yer alacak.



ETKİNLİKLER, HIDIRNEBİ YAYLA ŞENLİĞİ İLE BAŞLAYACAK

Etkinlikler, 20 Temmuz Çarşamba günü, bölgenin en büyük şenliklerinden olan ve on binlerce insanın toplandığı Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak.

KORTEJ, GÖÇ CANLANDIRMA VE HALK OYUNLARI 22 TEMMUZ’DA

22 Temmuz Cuma günü yurtiçi ve yurt dışından şehre gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılacağı festivalin en önemli ayağı olan kortej yürüyüşü, yayla göçü, sahildeki kemençe ve davul zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecek.

Festivalde 22 Temmuz akşamı Zeynep Başkan, 23 Temmuz akşamı Nadide Sultan ve 24 Temmuz akşamı ise Sinan Yılmaz’ın da sahne alması planlandı.

ETKİNLİKLER SPOR MÜSABAKALARI İLE BAŞLADI

Akçaabat Belediyesince bu yıl 21.si düzenlenecek olan, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali kapsamında spor müsabakaları başladı. Sokak Basketbolunda 7, voleybolda ise 10 takım yarışacak.

 

FESTİVALE KATILACAK SANATÇILAR

Bu yıl Festivale; Zeynep Başkan, Nadide Sultan ve Sinan Yılmaz’ın yanı sıra Grup Feluka, Ahmet Akyüz, Hayri Yaşar Karagülle, İsmail Cumur, Necmettin Öksüz, Uğur Çay, Kemal Bilazer ve Akçaabat Gençlik Merkezi Pop Grubu katılacak.


Bu yıl ki festivalin sunuculuğunu ise ünlü sunucu Canan Kalaycı ve Bülent Mumcu yapacak.

THA - 07 Temmuz 2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder