5 Temmuz 2011 Salı

‘ALO 174’ DİYEREK, GIDALARI İNCELETMEK KOLAYLAŞIYOR, YAKINDA..!


Trabzon İl Genel Meclisi; Tarım İl Müdürlüğüne en son teknoloji donanımlı bir gıda kontrol aracı alıyor.


Trabzon İl Genel Meclisi, Tarım İl Müdürlüğünün kullanacağı son teknoloji donanımlı bir gıda kontrol aracı almaya karar verdi. Araç alımı için meclis 60 bin lira ödenek ayırdı.

Trabzon İl Genel Meclisi özellikle son yıllarda GDO’su değiştirilen gıdalar ile her türlü gıda kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapımı için özel donanımlı gıda kontrol aracı alınmasına karar verdi.

Meclisin dünkü toplantısında Tarım İl Müdürlüğü’nün bu doğrultudaki talebi kabul edildi. Gıda kontrol araçları kendi içinde laboratuarı olan bir donanıma sahip. Ayrıca araç Türkiye genelinde ortak bir santrale bağlı ‘Alo gıda 174’ haberleşme hattı ile de direkt ihbar akışına donanımlı olacak.



Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi gıda kontrol aracının alımı ile Tarım İl Müdürlüğünün önemli bir eksiğinin yerine getirilmiş olacağını belirtti. Türkiye genelinde birçok ilin bu araca sahip olduğunu belirten Revi;

“Trabzon’un bu konudaki aracı yetersizdi biz şimdi tam donanımı ile yeni bir araç alımına karar verdik. Vatandaşlarımızın sağlıklı güvenilir gıda tüketiminde ihbarların yerinde ve zamanında sonuçlandırılması için bu gerekliydi” dedi.

Gıda kontrol aracı ile ilgili olarak, Trabzon Tarım İl Müdürlüğü ihale açacak ve araç teknik donanımı konusunda gerekli yönetmenlikleri de hazırlayacak.

HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN – 05 Tem 2011 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder