25 Temmuz 2011 Pazartesi

BAKAN BATRAKTAR: ‘AZİMLİ ve KARARLIYIZ’


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığında düzenlenen Temmuz ayı İlçe Danışma Toplantısında: “İstihdamı artırma, gençlerimize iş bulma noktasında da çok ciddi gayretlerimiz var.”



“Trabzon'umuzu Kafkaslar'ın önemli bir merkezi, Doğu Karadeniz'in önemli bir merkezi, Türkiye'de ve dünyada çok önemli marka kent haline getirelim. Bunu yapmak için azimli ve kararlıyız.”

“Türkiye dünyanın parmak ısırdığı bir ülkedir. Türkiye dünyanın gıpta ettiği bir ülke olacak. Bu vatanı, bu milleti seven, bu milletin tarihini seven herkes gurur duyacak.”

"Bu millete tasallut olan, bu vatana tasallut olan bu çapaklardan Türkiye'yi temizleyeceğiz" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar; AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığında düzenlenen temmuz ayı İlçe Danışma Toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9 yıla yakın bir süredir kutlu bir yolda olduğunu belirterek,

"Vatan eksenli, millet eksenli, üretim eksenli, bu ülkeyi kalkındırma yolunda, milletimizi bütünleştirme, insanlarımızın aidiyet duygusunu, vatana ve birbirine bağlılığını artırma noktasında çok hassas, çok derin bir yapı içerisindedir. Bunun için Allah bize yardım ediyor. Siz hep emek verdiniz, cefa çektiniz, mücadele ettiniz, gayret ettiniz ve bugünlere geldik" diye konuştu.

Türkiye'nin, teşkilatların emekleri sayesinde bu günlere geldiğini ifade eden Bayraktar,

"Bu kutlu yol Cenab-ı Allah'ın Türkiye'ye bir lütfüdür. Bu kutlu yolun lideri var, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün Trabzon'a gelecek. Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpiyatları yapılacak. 40 ülkeden 4 bin sporcu ve birçok misafir Trabzonumuza gelecek. Bu hakikaten Trabzon için övünülecek bir şeydir. Bu Sayın Başbakanımızın sahipliği sayesinde, Başbakanımızın bu işe ön ayak olması, desteklemesi ve talimat vermesi sayesinde oldu" dedi.

Bakan Bayraktar, Trabzon'un 120 kilometre sahil şeridindeki ilçelerin tamamında yatırımlar yapıldığını anlatarak, şunları söyledi:

"Trabzon güzelleşti, Trabzon'un marka değeri arttı. Bu 9 sene içerisinde de Trabzon'a pozitif ayrımcılık yapıldı. Bundan sonra da fazlasıyla yapılacak. Biz bu süre içerisinde ve bundan sonra teşkilatlarımızla çok daha fazla hemhal olmak mecburiyetindeyiz. Belediye başkanı olmak, milletvekili olmak veya bürokraside üst görevlere gelmek, bakan olmak bir ikbaldir, insanın hayatta arzu edip, kavuşmak istediği en ileri bir emeldir. Allah bize nasip etti. Biz de şimdi sizin emrinizde, hizmetinizde olacağız. Bu, bunu gerektirir. Elimizden ne kadar geliyorsa, ne kadar yetiştirebiliyorsak, ne kadar yetişebiliyorsak, teşkilatın emrinde olacağız. Bunu hizmet ve yakınlık olarak hissettireceğiz. Bize gelen meşru talepler, elimizden ne gelirse bunları yerine getireceğiz."

"HAKİKİ TRABZONLUYUM, YANİ 7 CEDDİ TRABZONLU BİRİYİM"

Trabzon için 9 büyük projeleri bulunduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bunların hepsinin altında da 5'er, 10'ar tane proje var.

Birincisi köy, belde, grup yollarını yapacağız. Trabzon 12 bin kilometrekare yol ağıyla Türkiye'de en çok köy, belde, grup köy yolu ağına sahip vilayettir. En önemli başta gelen önceliğimiz budur, buna bugün yaptığımız toplantı ile el attık. İstihdamı artırma, gençlerimize iş bulma noktasında da çok ciddi gayretlerimiz var. Ben başta sizlere teşekkür ediyorum.

Trabzon'da yüzde 59 oy alamasaydık Trabzon'a bakanlık alamazdık. Sizden birisi olarak, bir köylü çocuğu olarak, tırnaklarıyla kazıyan birisi olarak, burada inşallah sizin duanızla başarılı olacağız. Duaya çok büyük ihtiyacımız var."

Bakanlığının, zor bir bakanlık olduğunu belirten Bayraktar,

"Kolay tarafı ise yeniden şekillenecek olması. 32 bin personelimiz var. Bunları derleyeceğiz, toparlayacağız, teşkilatlanacağız, kadromuzu kuracağız ve hızlı bir şekilde de iş yapacağız, imalat yapacağız. Tabi Türkiye'nin bakanıyım, ama Trabzon milletvekiliyim, Trabzonluyum. Hakiki Trabzonluyum, yani 7 ceddi Trabzonlu biriyim. Her ilçede akrabam var. Gayret edeceğiz, elimizden geleni yapacağız. İnşallah Allah bizi mahcup etmez, Allah inşallah bizi şaşırtmaz. Allah inşallah gayretimizi artırır. Allah inşallah imanımızı kuvvetlendirir" dedi.

Bakan Bayraktar, Trabzon'da Akyazı projesinin durdurulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçici bir süre için. Biz siyasi olarak iktidarız, yüzde 50 oy aldık, gerekirse yeni bir kanun çıkartırız ve Akyazı devam eder. Mahkemeye gerekli belgeleri sunuyoruz, gerekli yerlerle görüşmelerimizi yapıyoruz. Yeni planımızı da yapıyoruz. En geç 15-20 gün içinde Akyazı başlayacak. Akyazı Trabzon için önemli bir kazanımdır. Sadece bir futbol stadyumu değil, bir spor kompleksi değil. Orada ileri ki adımlarda kruvaziyer limanına, 5 yıldızlı oteline, spor tesislerine, fuar alanına kadar tüm yatırımları yapıp, Trabzon'la Akçaabat'ın daha çok bütünleşmesini, kaynaşmasını da sağlamaya etken bir alan kazandıracağız."

"TRABZON'U ÇOK ÖNEMLİ MARKA KENT HALİNE GETİRELİM"

Trabzon'da Kanuni Bulvarı'nın yapımının devam ettiğini, çalışmaları daha da hızlandıracaklarına dikkati çeken Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon'daki ana derelerimiz Söğütlü, Akyazı, Zağnos, Tabakhane ve Değirmendere'nin ıslahını mutlaka yapacağız. Kentsel dönüşümlerimizi de mutlaka tamamlayacağız. İstihdamı artırmak için gerek devlet sektörü olarak, gerekse özel sektör olarak Trabzon'da nasıl yatırımlar yapabiliriz, bugünden yarına bunun da çalışmaları içerisindeyiz. Birbirimizin elinden tutalım. Birbirimize kendi evimizin insanı gibi samimi olalım, birbirimizin yakasına yapışalım. Bu bütünlük içinde Trabzon'umuza hizmetleri taşıyalım, Trabzon'umuzu Kafkaslar'ın önemli bir merkezi, Doğu Karadeniz'in önemli bir merkezi, Türkiye'de ve dünyada çok önemli marka kent haline getirelim. Bunu yapmak için azimli ve kararlıyız."

Bayraktar, katılımcıların yaklaşan Ramazan ayını tebrik ederek,

"Çok üzgünüz bugün Mardin'de 3 askerimiz şehit oldu. Bu da bitecek, inanın bitecek. Kesinlikle bunu bitireceğiz. Çok fazla ileri laf edemiyorum, ama şuna inanın bu işin kökünü kazıyacağız. Bu millete tasallut olan, bu vatana tasallut olan bu çapaklardan Türkiye'yi temizleyeceğiz. Türkiye rahata, huzura kavuşacak. Türkiye dünyanın parmak ısırdığı bir ülkedir. Türkiye dünyanın gıpta ettiği bir ülke olacak. Bu vatanı, bu milleti seven, bu milletin tarihini seven herkes gurur duyacak" diye konuştu.

Toplantıya Bakan Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile çok sayıda parti yöneticisi ve partililer katıldı.

Akçaabat ajans-25.07.2011 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder