15 Temmuz 2011 Cuma

BAKAN KILIÇ : “TRABZON’UN SAĞLAM VE ESASLI BİR SPOR ALTYAPISI VAR”


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindeki heyet, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan’ı makamında ziyaret etti.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzon’un esaslı ve sağlam bir spor altyapısının bulunduğunu ifade ederek, Trabzon Merkez ve ilçelerinde spor altyapısı yönelik yatırımlara desteklerinin devam edeceğini belirtti.

 
23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek olimpiyatların Türkiye için bir ilk olma özelliğine de dikkat çeken Bakan Kılıç,

“Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları 2011 etkinliğine Trabzon layık görüldü. Trabzon bu büyük etkinliği gerçekleştirme başarısını önümüzdeki haftadan itibaren gerçekleştirecek. Bu programın bizim için iki önemi var, birincisi Türkiye’nin bu programa ev sahipliği yapması, ikincisi ilk defa olarak olimpiyat kavramının Türkiye’ye kazandırmış olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kazandığı ilk olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma onuru da Trabzon’umuza nasip olmuş oldu. Spor altyapısı yönelik yatırımlar konusunda Trabzon il merkezi ve ilçelerinin her ne ihtiyacı varsa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olarak bu ihtiyacın altına taahhüdümü koyuyorum. Bu ihtiyaçlarımıza kaynaklarımız ve zaman çerçevesinde harfiyen karşılamaya devam edeceğiz. Bu şehirde sporun sağlam ve esaslı bir altyapısı var. Trabzon’a sık gelen bir bakan olduğumu göreceksiniz” ifadelerine yerdi.


Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kendisinin Trabzon’a desteklerinin her zaman devam edeceğini kaydederek,

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eli 25 icra bakanlığın tüm faaliyetleri kapsamında Trabzon’umuzun üzerindedir. Başbakanımızın eli Trabzon’un bütün hizmet ihtiyaçları noktasında sürekli olarak devrededir. Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevi devraldığım günden itibaren de bütün imkânlarım da Trabzon halkının yanında olacaktır. Avrupa Gençlik Olimpiyatları 2011 kapsamında Trabzon’umuzun ihtiyacı olan spor altyapısına yönelik yatırımları büyük ölçüde tamamlamış bulunuyoruz. Trabzonspor’un hayali olan önemli bir eseri de hükümetimiz ve Başbakanımızın sağlam ve esaslı duruşu ile önümüzdeki dönemde Trabzon iline kazandıracağız. Görevi kendisinden devraldığım isim Trabzon milletvekili Faruk Özak benim sevdiğim değer verdiğim bir isimdir. Olimpiyatların Trabzon’a kazandırılmasında Sayın Özak’ında katkıları vardır. Kendisine bugüne kadar verdiği emekler için teşekkür etmeyi olmazsa olmaz bir gerek olarak belirtmektir” şeklinde konuştu.

Vali Vekili Mercan ise Trabzon ziyareti nedeniyle Bakan Kılıç’a teşekkür ederek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bundan önce Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çok iyi yatırımlar aldık ve almaya devam ediyoruz. Bundan sonrada hemşerimiz olarak bu yatırımların ve desteğinizin devam edeceğine olan inancımızı güvenimiz tamdır. Bakanlığınızın hükümetimize, devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum”

Vali Vekili Mercan, ziyaretlerinden ötürü Bakan Kılıç’a telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.

(VB-15 temmuz 2011 Cuma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder