16 Temmuz 2011 Cumartesi

BAKAN KILIÇ'TAN BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NA ZİYARET


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Trabzon a her gelişimizde farklı bir projeyle geleceğiz” dedi. 


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kendi seçim bölgesi olan Samsun'dan sonra ikinci resmi ziyaretini Trabzon'a gerçekleştirdi.

23-30 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıklarını denetlemek ve çeşitli ziyaretlerde bunmak için Trabzon'a gelen Bakan Kılıç Trabzon Belediye'sini de ziyaret etti.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümürükçüoğlu 61. Hükümetin Gençlik ve spor Bakanı olan Suat Kılıç'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

"Bu ziyaretin aynı zamanda başka bir önemi daha bulunuyor. Ziyaretin, Türkiye'nin ilk olimpiyat kenti Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi olması da son derece önemlidir. Bakanımızın da destekleriyle Trabzon'un bu olimpiyatlarda tüm Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Bütün belediye çalışanları ve halkımız adına sizin şehriniz olan Trabzon'a hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.


Bakan Kılıç ise kendi seçim bölgesi olan Samsun'dan sonra ilk resmi ziyaretini Trabzon'a yaptığını belirterek,

"Trabzon kentimiz futbol başta olmak üzere futbolun lokomotifliğinde spor konusuna son derece duyarlı bir şehir. Dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı olarak seçim bölgem Samsun dışında en çok ziyaret edeceğimiz illerden bir tanesinin Trabzon olacağını şimdiden rahatlıkla ifade edebilirim" dedi. Bakan Kılıç, Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesi yapılan hazırlıkları yerinde görmek ve çeşitli toplantılarda bulunmak üzere Trabzon'a geldiğini ifade ederek, " Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katkılarıyla bu olimpiyatların Trabzon ilimize gelmesi, Türkiye'de olimpiyatlara ev sahipliği yapan ilk kentin Trabzon olması ve olimpiyat alt yapısına yönelik olarak her türlü alt ve üst yapı hazırlıklarının hızlı bir şekilde tamamlanması noktasında bütün imkanlar seferber edildi. 24 Temmuz tarihinde Başbakanımızın da katılacağı açılış seremonisiyle birlikte gerçekten bölgede bu güne kadar görülmemiş ölçekte coşkulu bir spor organizasyonu uluslar arsı düzeyde gerçekleştirilmiş olacak. Bu organizasyona çok değerli Trabzon halkının kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, ihtiyarıyla sahip çıkmasını yürekten, cani gönülden arzu ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'u kendi memleketi olarak gördüğünü ifade eden Kılıç,

"61.Hükümetin bütün bakanlarıyla eli Trabzon'un üzerindedir Sayın başbakanımız Trabzon'u kendi memleketi olarak görmekte ve değerlendirmektedir. Bu uluslararası organizasyonların, bunca tesisleşme alt yapısının Trabzon'u adres olarak belirlemiş olması zaten bu niyetin, bu iradenin ve bu sevginin apaçık ifadesidir. Yeni hükümetimiz 24 Temmuzdaki açılışa başbakanımız recep tayyip Erdoğan bakanlarıyla birlikte katılacak ve Bayın Başbakanımız 24 Temmuz akşamı Avni Aker'de 61. Cumhuriyet Hükümeti'nin başbakanı olarak bulunacak. Bu kaderin ilginç bir tecellisi. Trabzon'un plakası 61 ve bütün Türkiye Trabzon'u, '61'nci dakika şovlarıyla tanıyor. İnşallah o akşam Avni Aker Stadyumu'nda organizasyon seremonisinin kendi içerisindeki çok özel bir '61. dakika' şovuyla açılışa anlam katacak bir gösteri yapılacak" diye konuştu.

Bakan Kılıç ayrıca Trabzon Belediyesi'ne olan katkılarının bundan sonra da artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 
Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına Bakan Kılıç'a Kazaziye işlemeli takunya takımı hediye etti.

Bakan Kılıç, “Kazaziyeyi biz de Trabzon'dan alıyoruz. Bunlarla yürüyenler çok takırtı çıkarır. Trabzon’a geliş gidişlerimiz gürültülü patırtılı olacak. Buraya her defasında bir projeyle bir hizmetle geleceğiz" diyerek Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.

Ziyaret Bakan Kılıç'ın, belediye şeref defterini imzalamasıyla son buldu.

THA-15 Temmuz 2011 Cuma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder