5 Temmuz 2011 Salı

‘BAŞBAĞLAR ŞEHİTLERİ’Nİ RAHMETLE ANIYORUZ…


Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Terör Saldırısı sonucu Mezhep kışkırtıcıları tarafından katledilen 33 can kardeşimiz, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'in de katıldığı törenle anıldı.



Başbağlar katliamının 18. yıldönümünde terör ve teröristlerve mezhep kışkırtıcıları tel'în edildi. Erzincan'a 225 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde düzenlenen anma törenine; Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Kemaliye Kaymakamı Metin Yılmaz, Başbağlar Köyü muhtarı Ali Akarpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katliamı yapanlar ne yazık ki hala bulunamadı. Verilen sözler yerine gelmedi. Katliam sırasında muhtar olan ve yaralı olarak kurtulan, şu anda da muhtarlık görevini sürdüren Ali Akarpınar, devlet yetkililerinden, katliamın faillerinin bulunma taleplerini yineleyeceklerini belirtti.

Akarpınar, "Konuklarımıza, törenin anlamı gereği, kimseyi hedef göstermeden, şehitlerimizin intikamının alınması değil, bir defa daha faillerinin bulunarak yargılanmasını talep edeceğiz" dedi.

Akarpınar, "Olayı yaşayan ve yaralı olarak kurtulanlardan biriyim. 5 Temmuz 1993 pazartesi günü, 100'e yakın terörist akşam ezanı vakti köye gelerek, erkekleri şimdiki karakolun bulunduğu yere, kadınları da köyün alt kısmına götürerek topladılar. Köyü ateşe verdikten sonra otomatik silahlarla taradılar. Camii, okulu, imam evinin aralarında bulunduğu 200'ün üzerindeki konutu yaktılar. Büyük ve küçükbaş hayvanları ile birlikte bir köyü bir gecede yok ettiler" şeklinde konuştu.

Vali Abdulkadir Demir de 18 yıl önce Başbağlar katliamında 33 masum ve savunmasız vatandaşın şehit edildiğini belirterek,

"Sırtlanları bile utandıracak bu vahşeti işleyenleri 'insan' diye nitelemek insanlık âlemine hakarettir. Kendi halinde, savunmasız, günahsız, belki de dünyada olup bitenden habersiz, çifti, çubuğu ile uğraşan, kıt kanaat çoluk çocuğunun geçimini sağlamaya çalışan bu insanlar, hangi suçları, hangi günahları sebebiyle öldürüldüler?" dedi.

Törenin ardından, 33 vatandaşın katledildiği alanda tesis olunan şehitlik ziyaret edildi, Kur’anı-ı Kerim ve dualar okundu. Bu arada, törende geniş güvenlik tedbiri alındı.

Ajanslar

www.timeturk.com - 05 Temmuz 2011 Salı - 10:49

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder