14 Temmuz 2011 Perşembe

BAŞBAKANLIK’TA ACİL TERÖR ZİRVESİ


Diyarbakır'da 13 askerin şehit olması ve 7 askerin de yaralanması üzerine Başbakanlık’ta acil bir terör zirvesi yapıldı. Toplantı 45 dakika sürdü.


Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesinin ardından, İstanbul programını iptal eden Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'ta acil bir toplantı düzenledi.

Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Toplantıya; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

Erdoğan, başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından saat 19.20'de Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

Bu arada terör saldırısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, bölgeye gitti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de yarın sabah Diyarbakır'a gidecek.

Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

Bu arada Başbakan Erdoğan, 13 askerin şehit düşmesi ve 7 askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e bir başsağlığı mesajı göndererek;

"Bu eylemlerin ve arkasındaki güçlerin amacı apaçık ortadadır. Türkiye Cumhuriyeti, diğer bütün sıkıntıları gibi, terör sorununun da üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir" dedi

www.cnnturk.com - 14.07.2011 Perşembe 20:23:46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder