16 Temmuz 2011 Cumartesi

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN KANDİL KUTLAMA MESAJI


Berat Kandili nedeniyle Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kutlama mesajı yayınladı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tüm Müslümanların Berat Kandili tebrik etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, kandil münasebetiyle yaptığı açıklamada:

"Berat Kandili gecesi Kur-an'la buluşma, Hz. Peygamberimizin bizlere yol göstermek için söylediği öğütlerine kulak verme ve O'nun sünneti ile hayat bulma fırsatıdır" dedi.

Gümrükçüoğlu Kutlama Mesajında,

"Mübarek üç ayların içerisinde barındırdığı kutlu gecelerden olan Berat Kandili'ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi Müslümanlar tarafından çok iyi değerlendirilmelidir. Bu gece, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır"

Başkan Gümrükçüoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu gecede, geçmiş ömrümüzün muhasebesini yapma, kalan ömrümüzün iyi bir Müslüman'a yakışır şekilde geçirilmesi için karar verme ve plan yapma imkânımız vardır. Cenab-ı Allah bu gece af kapılarını biz kullar için aralıyor. Berat gecesi en kirli kalplerin bile semaya açılan ellerinin boş çevrilmediği bir gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin Berat kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve tövbelerin Yüce Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ederim" dedi.

THA-14 Temmuz 2011 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder