25 Temmuz 2011 Pazartesi

BAŞSAVCI KUL ve BAŞKAN TAŞKAYA GÖREVE BAŞLADI


HSYK’NIN 2011 Yaz kararnamesi kapsamında Trabzon’a Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan eski Tarsus Başsavcısı Adem Kul ile Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atanan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turan Ahmet Taşkaya görevine başladı.


Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesi kapsamında Trabzon’a Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Tarsus Başsavcısı Adem Kul görevine başladı.

Trabzon Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına atanan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turan Ahmet Taşkaya ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Sayın Adem Kul 16 yeni görevlerine başladı.

TRABZON CUMHURİYET
BAŞSAVCISI ADEM KUL

Başsavcı Kul, 1968 yılında Bafra'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Sırasıyla Dargeçit, Acıgöl, Keşap, Serik Cumhuriyet Savcısı, Tavşanlı, Siirt, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptıktan sonra 19.06.2011 tarihli Adli Yargı Kararnamesi ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına atanmıştır.

2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ VE ADLİ YARGI
İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU
BAŞKANI TURAN AHMET TAŞKAYA

1961 yılında Amasya İli Merzifon İlçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Samsun Ladik ve Amasya Suluova İlçelerinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek sırasıyla VEZİRKÖPRÜ (Samsun) Hakim Adaylığı, Dursunbey (Balıkesir) Hakimliği, Pervari ( Siirt) Hakimliği, Kurşunlu (Çankırı) Hakimliği, Oltu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Söke Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerini yürüttükten sonra 2010 yılı Kasım ayı kararnamesiyle Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmış olup aynı zamanda Trabzon Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Günebakış-24.07.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder