20 Temmuz 2011 Çarşamba

ARAP BİRLİĞİ'NİN YENİ TURİZM BAŞKENTİ: BURSA


Bursa'nın ''2013 Turizm Başkenti'' ilan edilmesiyle ilgili imzalar atıldığını bildirdi.




Vali Harput, bir haftalık Cidde programının ardından düzenlediği basın toplantısında, Cidde gezisinin, Arap Birliği ile Bursa Valiliği arasındaki turizm iş birliğini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.


Harput, yaklaşık 1,5 ay önce Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid ile Bursa'da görüştüklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:


''Arap Birliği beni davet etti. Bize son derece sıcak yaklaştılar. Ziyaretimiz esnasında Cidde'de görüşmelerimiz oldu. Ardından Taif'e gittik. Taif, 'Suudi Arabistan'ın Bursası' olarak adlandırılan bir şehir. Bu şehirde Uludağ gibi bir dağ var. Bizi oraya çıkardılar. Burada ciddi yatırımlar yapıldığını gördük. Ardından Mekke ve Medine'ye geçtik. Ziyaretimizin sonunda temel bazı konularda tam bir mutabakata vardık.''


Yaptıkları görüşmelerde Bursa'nın 2013 yılı için Arap Birliğinin 'ana turizm destinasyon' merkezi olmasının karara bağlandığını bildiren Harput, ''Bu kararı, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Fehaid ile birlikte imzaladık. Bu yıl eylül ayında Ürdün'de toplanacak olan Arap Turizm Bakanları Zirvesi'nde bu karar onaylanacak. Onay ile ilgili bir endişe yok. Bu Türkiye için çok önemli tarihi bir karar'' dedi.


Harput, ziyaret çerçevesinde İslam Birliği Teşkilatı ve İslam Kalkınma Bankası ile de görüştüklerine değinerek, şöyle devam etti:


''Onların da bu karara ciddi desteklerini memnuniyetle ifade edebilirim. Bu projenin Arap Birliği ile başlayıp tüm İslam ülkelerini de içine alacak şekilde genişletilmesi çalışmaları şu anda başladı. Bu Türkiye için fevkalade önemli bir gelişmedir. Bunlardan bir tanesi, önümüzdeki hafta Fehaid Bursa'ya gelerek bu konularla alakalı yapılacak çalışmalarla eylem planı ve yol haritasını şekillendireceğiz.''


Bursa'da Arap Birliği Turizm Teşkilatının bir ofisi bulunmasına da karar verdiklerini belirten Harput, örgüt merkezinde bir temsilci görevlendireceklerini kaydetti.


Harput, 2012 yılında Bursa'da Arap Birliğince EXPO Fuarı düzenlenmesinin kararlaştırıldığını belirterek, ''22 Arap ülkesi tarafından diğer İslam ülkelerinin katılmasını hedeflediğimiz EXPO 2012 Fuarı düzenleyeceğiz. Organizasyonun tarihi mayıs ya da eylül ayı olacak. Böylece Arap Birliğine de ev sahipliği yapmış olacağız. İki ülkede yatırım yapılması konusunda mutabık kaldık. Nerelerde nasıl yatırım yapılacağını önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız'' diye konuştu.


''ARAP BİRLİĞİ İÇİN İLAÇ, YEŞİL VE SUDUR''


Turistlerin Bursa'dan memnun ayrılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Harput, şunları söyledi:


''Kaliteli hizmet veren tesislerimiz var. Maalesef yeşil ve su korunamıyor. Arap Birliği için ilaç, yeşil ve sudur. 2013'e yönelik Bursa'nın eksiklerini nasıl tamamlayacağımızı turizm temsilcileriyle konuşacağız. Asıl tanıtımı turistler yapıyor. İnsanların buradan memnun ayrılmasını sağlamalıyız.''


Dağyenice'nin turizm bölgesi olmasıyla ilgili imar planı çalışmalarının sürdüğüne de değinen Harput, Dağyenice için ciddi manada yatırım talepleri olduğunu bildirdi.


AA


www.timeturk.com - 18 Temmuz 2011 Pazartesi - 19:15

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder