24 Temmuz 2011 Pazar

ÇILGIN TÜRK: GAZETECİ-YAZAR NECDET SEVİNÇ VEFAT ETTİ


Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden Necdet Sevinç, bugün sabaha karşı Florance Nightingale Hastanesi’nde Hakk’ın rahmetine kavuştu.


Sevinç'in cenaze namazı yarın ikindi namazında Fatih Camii’nden kıldırıldıktan sonra aile mezarlığında toprağa verilecek.

Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden Gazeteci-Yazar Necdet Sevinç, bugün sabaha karşı bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü Florance Nightingale Hastanesi’nde bugün sabaha karşı saat 03.00’de hayatını kaybetti.

Sevinç, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Necdet Sevinç'in cenazesi yarın Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu gece sabaha karşı saat 03.00 sularında tedavi görmekte olduğu Florance Nightingale Hastanesi’nde hayata veda eden Türk Milliyetçiliğinin cesur kalemlerinden Necdet Sevinç'in ömrü pek çok Ülkücü yazar gibi ideolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçmişti.

Necdet Seviç'in cenazesinin yarın (24 Temmuz Pazar günü) ikindi namazını müteakiben Fatih Camii’nden kaldırılacağı bildirildi.

O, Türklük Gurur ve Şuuru, İslam Ahlak ve faziletinden anlayışında olan Hz. Kur’an ilham alarak, asrın idrakine İslam’ı sunmaya özen gösteren Cihat’ı seven aşk ve gönül dolusu, İslamiyet ruhumuz, Türklük bedenimizdir diye haykıran bir Türk-İslam Mücahidi idi.

11.7.2006 tarihli Tercüman Gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı “BİR ÇILGIN TÜRK’TÜ” isimli makalesinde aldığı Merhum Mustafa Necati Sepetçioğlu ile ilgili olarak:

“Kuvvetli bir edebiyat akımıyla desteklenmeyen siyasi fikirlerin iktidar olma ihtimali zayıftır. Eğer Türk Milleti, Ömer Seyfettin gibi; Mehmet Emin Yurdakul, Yusuf Akçora, Ziya Gökalp gibi millî edebiyat cereyanını destekleyen şair, yazar ve fikir adamlarını yetiştirememiş olsaydı, büyük bir ihtimalle Atatürk’ü de yetiştiremezdi. ‘Ben bir Türk’üm’ diyen Mehmet Emin Yurdakul, Türk Milleti’nin tam bin yıl boyunca beklediği sesti” diye sesleniyordu.

Aynı makalenin son paragrafında:

“Necati Sepetçioğlu, işte bütün bunlara başkaldıran Çılgın Türkler’den biriydi.

Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Mekânı cennet olsun. Hadi ellerinizi Yaradan’a uzatın, EL FATİHA” diyordu.

İşte! Necdet Sevinç de, ÇILGIN TÜRK’lerden biriydi. Hem de en çılgın ve en büyüklerinden.

Çılgın Türk: Necdet Sevinç’e Allah’tan rahmet, Türk-İslam Davasının ve Ülküsünün yiğit mücahitleri: Ülkücü Camiaya ve Büyük Türk Milleti’ne Sabır ve metanetler dileriz. Mekânları cennet olur inşallah…

NECDET SEVİNÇ KİMDİR?


1944 yılında Gaziantep'te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine (hâşâ) ''Allah'ın olmadığını'' yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep'te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul'a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı.

1969'tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde Genel Yayın Müdürü ve Köşe Yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez silahlı saldırıya uğradı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkûmiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı.

1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi'nden çıktı. 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevinde, iki kez Paşakapısı Cezaevinde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan Cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı.

ESERLERİ:

Yazarını Kurşunlatan Yazılar,
Sanık Yazılar, Tutanak,
Ferman,
Ülkücüye Notlar,
Ajan Okulları,
Gaziantep'te Türk Boyları,
Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü,
Osmanlı'dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri,
Eski Türkler'de Kadın ve Aile,
Osmanlılar'da Sosyo-Ekonomik Yapı,
Arşiv belgeleriyle Tehcir,
Ermeni İddiaları ve Gerçekler,
Pontus'la Hesaplaşma,
Duruşmalar,
Acının Tadı.

'NECDET SEVİNÇ’İN VEFATI NEDENİYLE MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, BİR MESAJ YAYINLADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci-yazar Necdet Sevinç'in Ülkücü-Milliyetçi harekete gönül verenlerin kalplerinde her daim yaşayacağını ve eserleriyle sürekli olarak hatırlanacağını belirtti.

Bahçeli, gazeteci-yazar Necdet Sevinç'in vefatıyla ilgili yayımladığı mesajda, ''Türk milliyetçiliğinin mümtaz isimlerinden ve simalarından birisi olan Sevinç'in zamansız vefatının'' kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

BAHÇELİ, MESAJINDA ŞUNLARI KAYDETTİ:

''Türk basın ve düşünce hayatının bu seçkin şahsiyeti, hayatını davasına adamış, inandıklarından asla taviz vermemiş ve zorluklar karşısında hiç yılmamıştır.

Merhum Necdet Sevinç'in Türk milliyetçiliğinin gelişmesi, büyümesi ve fikir kaynaklarının canlı kalması için takdir edilmesi gereken bir gayret ve emek sarf ettiği bilinen bir gerçektir.

Ülküsünden ve ilkelerinden taviz vermeyen bu dava insanı, ülkücü-milliyetçi harekete gönül verenlerin kalplerinde her daim yaşayacak ve eserleriyle sürekli olarak hatırlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, merhum gazeteci ve yazarımız Sayın Necdet Sevinç'e; Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, camiamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı dilerim.''

Kaynak: Habar7; İnternet Haber - 23.07.2011 Ct

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder