2 Temmuz 2011 Cumartesi

DENİZCİLİK ve KABOTAJ BAYRAMI TRABZON'DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI


Türk’ün en büyük bağımsızlık ve zafer günlerinden olan ‘1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’nız Kutlu Olsun.


Türk’ün en büyük bağımsızlık zaferi: Kapitülasyonların yırtılıp atılması, kıyı ve denizlerimizin yabancı ticaret ve savaş gemilerinin hâkimiyetinden kurtarılmasıdır.


Bu anlamda ‘1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’, Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Kutlamalara katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, Deniz Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, denize çelenk bıraktı.

Törende konuşma yapan Vali Kızılcık, Aksoy ve Semiz, deniz ulaşımı ve deniz ticaretinin önemine vurgu yaptı.

Deniz Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, Trabzon'un hem yurtiçinde, hem de yurt dışında marka bir şehir olduğunu belirterek,

"Denizciliği marka olan bu güzide şehrimizi, daha iyi seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Siz denizciler zaten sektörümüzle iç içesiniz. Bölge Müdürlüğümüz ve Liman Başkanlıklarımız sizlerin evleridir. Sorunlarınızı, duygu ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşın. İnanın sizlerin problemlerini çözmek için ben ve personelim azami gayret gösterecektir. Aynı zamanda, siz değerli denizcilerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla 'Kalite Politikası' belirledik ve bu doğrultuda sunduğumuz hizmetlerden sonra, anketlerle sizlerin istek ve arzularını aldık.

Sorunlarınızı ve dileklerinizi gerektiğinde müsteşarlığımızla paylaştık ve birçok sorunu çözdük. İnanıyorum ki, denizcilik hayatınızda, daha güzel ve kaliteli bir yaşam sürmeniz için katkıda bulunmuşuzdur" dedi.

Konuşmaların ardından Deniz Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Selim Semiz, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkan vekili Fahrettin Aksoy'a günün anlam ve önemine binaen hediye takdim ederken, daha sonra serbest yüzme, yağlı direkten bayrak alma ve ördek yakalama yarışmalarına geçildi.

Yalı (Faroz) Balıkçı Barınakları'nın bulunduğu limanda yapılan ördek yakalama ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları ‘1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’ kutlamalarına renk kattı.

Yarışmalarda dereceye girenler, çeyrek altınla ödüllendirildi

(Basın-01 Temmuz 2011 Cuma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder