25 Temmuz 2011 Pazartesi

EĞİTİM-SEN: MEYDAN PARKI’NDAKİ BÜSTLER NEREDE?


Eğitim Sen; Trabzon Meydan Parkı düzenlemesi sonrası daha önceden Taksim Meydan Parkı’nda yer alan büstleri sordu: "Hasan İzzettin Dinamo, Cemalettin Algan, İbrahim Cudi Efendi ve Sebahattin Eyüboğlu’na ait büstleri kaldırmak hangi çarpık zihniyetin ürünüdür?" dedi.

Trabzon Umut Tiyatrosu Derneği adına açıklama yapan Eğitim Sen Başkanı Muhammet İkinci, sanat, kültür ve edebiyatın Trabzon’un kimliği olduğunu belirterek, "Hasan İzzettin Dinamo, Cemalettin Algan, İbrahim Cudi Efendi ve Sebahattin Eyüboğlu’na ait büstleri kaldırmak hangi çarpık zihniyetin ürünüdür?" diye sordu.


Meydan Parkı’ndaki büstlerin kaldırılmasına tepki gösteren Başkan İkinci,


"Trabzon, tarihin her döneminde kültür, sanat ve edebiyat şehri olarak bilinen ve bu alanlarda yetiştirdiği değerlerle öne çıkmış bir şehir olagelmiştir.


Sanat, Kültür, Edebiyat bu şehrin kimliğidir. Trabzon insanı kimliği ile onur duyar, kimliğini sahiplenir. Trabzon şehrinin çağdaş ve estetik bir yapıya kavuşturulması niyetiyle meydan parkında yapılan değişiklikler kelimenin tam anlamı ile hayal kırıklığı yaşatmıştır.


Yeşilin maviden zorla koparıldığı bu sevda yüklü şehirde, Meydan Parkı’nın bir beton yığınına dönüştürülmesinin izahını yapabilmek mümkün değildir. Meydan parkı şehre yabancılaştırılmıştır.


Trabzon şehrinin değerlerine ait büstlerin kaldırılması, AKP İktidarının yerel yönetim anlayışını olduğu kadar sanata ve sanatçıya olan bakışını da tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir” dedi.


Günebakış-24.07.11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder