14 Temmuz 2011 Perşembe

EĞİTİMCİ ve ÇEVRECİ MUSTAFA YAZICI’YI KAYBETTİK


Eğitimci ve Çevreci, Trabzon Çevre Koruma Savaşçısı, Trabzon Çevre ve Kültür Girişimcileri Derneği Başkanı Mustafa Yazıcı vefat etti.


Trabzon’da çevre kirliliğinin azaltılması ve doğal değerlerin korunması konusunda, fikri, bedeni, kalemi ve ruhuyla uzun yıllardır mücadele eden ve babacan kişiliği ile her kesimden Trabzonlunun sevgisi ve saygısını kazanan değerli insan, bir ağabey, bir arkadaş ve can dostu, Trabzon Çevre ve Kültür Girişimcileri Derneği Başkanı, Emekli Öğretmen Mustafa Yazıcı hayatını kaybetti.

Cenazesi yarın (15 Temmuz 2011Cuma Günü) Cuma Namazını müteakiben Trabzon Maçka İlçesi Armağan Köyü Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecektir.

Tüm doğa dostlarına, arkadaş ve vatandaşlarımıza duyurulur.

Allah’ın Rahmeti üzerine olsun ve korumaya çalıştığı Cennet Vatan’ın bahçeleri gibi mekânı Cennet olsun. Doğaseverlerin başı sağ olsun‏.

Güle güle güzel insan, mert insan. Ebedi yolculuğun hayırlı olsun. Umarız yerini doldurabiliriz. Ancak yerini doldurmak çok güç. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine sabırlar dileriz.

HABER: Doç. Dr. Coşkun ERÜZ – 14 Temmuz 2011 Perşembe

**

MUSTAFA YAZICI KİMDİR?


1948 yılında Trabzon Maçka’da doğdu. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik döneminde, eğitim emekçileri hareketinin ekonomik, demokratik, sendikal haklar mücadelesi içinde etkin biçimde yer aldı.

Mustafa Yazıcı, emekli olduktan sonra, Trabzon’da yayınlanan çeşitli gazetelerde çevre, yurt, dünya, politika sorunları üzerine güncel yazılar yazdı.

Uzunca bir süredir, Karadeniz Çevre Kültür Girişimcileri Derneği’nin Başkanlığını ve Doğu Karadeniz Çevre Platformu (DOKÇEP)’in ortak sekreterliğini, Türkiye Çevre Platformu(TÜRÇEP)’in yöneticiliğini yürüttü.

Mustafa Yazıcı, ülkemizdeki çevre sorunları konusunda etkin çalışmaları, ciddi duyarlıkları olan isimlerin başında geliyor. Uzun zamandan beri Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan “deniz, su, hava kirliliği, doğa tahribatı, katı atıklar, hidro elektrik santraller, nükleer santraller” gibi “çevre sorunları” konusunda, örgütlü etkinliklerle halkı aydınlatmaya çalışan Yazıcı, bu konulardaki öncü rolünü, özverili, yol gösterici mücadelesini vefatına kadar sürdürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder