28 Temmuz 2011 Perşembe

‘OSLO KATLİAMI MASONLARIN İŞİ’


Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Tapınak Şövalyeleri'nin gizli bir örgütlenmeye sahip olduğunu söyledi.


Tapınak Şövalyeleri’nin amacının dünyadaki siyasi ve ekonomik gücü ele geçirmek olduğunu kaydeden Sadettin Tantan, teknolojinin şövalyelerin eylem yapma kabiliyetini artırdığını anlattı.


Norveç’teki saldırıların ardından Tapınak Şövalyeleri’nin olduğu iddiaları gündeme geldi. Türkiye’de Tapınak Şövalyelerini ilk kez Sadettin Tantan İçişleri Bakanı olduğu dönemde gündeme getirmişti. Tantan, Oslo saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Tapınak Şövalyeleri’ni anlattı.


Tapınak Şövalyeleri’nin her ülkede farklı yapılanmasının olduğunu belirten Sadettin Tantan, örgütün amacının, dünyadaki ekonomik ve siyasi gücü ele geçirmek olduğunu söyledi. Şövalyelerin İslam ülkelerindeki yapılanmanın ise Hıristiyan’ları birleştirmek amacını taşıdığını anlatan Tantan, Haçlı seferlerini başlatan zihniyetin de, bu kişilere ait olduğunu ifade etti.


Tapınak Şövalyeleri’nin, gizli bir örgütlenmeye sahip olduğunu aktaran Eski İşçileri Bakanı Tantan,


“Bu tür yapılanmaların esas amacı, dünyadaki ekonomik ve siyasi gücü ele geçirmektir. Bu örgütte bu minvalde varlığını hala devam ettirmektedir. Dünyadaki bütün örgütsel yapılanmalara bakıldığında, Tapınak Şövalyeleri’nin büyük bir etki gücüne sahip olduğu anlaşılacaktır. Bu açıdan locaların kullandığı araç ve gereçlerde çağa göre değişiklik göstermiştir. Bu gün Tapınakçıların, teknolojiyi daha iyi takip edip eylemlerini bu kapsamda yaptığı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.


'MASON LOCALARI, TAPINAK ŞÖVALYELERİ İLE BÜYÜK BİR ETKİNLİK İÇİNDE'


Hıristiyan mezhepleri açısından bakıldığında da Tapınakçıların büyük güç olduğunu ifade eden Tantan, örgütün, çoğu Hıristiyan mezhepler tarafından kabul edilmediğine dikkat çekti. Hıristiyan mezheplerin de kendi aralarında güç mücadeleleri olduğunu belirten Tantan şöyle konuştu:


"Mezheplerin arasında gücü ele geçirmek için kendi aralarında ekonomik, mali, siyasi kavgaları bulunuyor. Ama bu mücadeleye rağmen, bir taraftan da dayanışma içersindeler. Mezhepler, mali, ekonomik, idari anlamda birbirlerine önemli destekler verdikleri de bir gerçek. Özellikle yurt dışındaki Mason locaları da Tapınak Şövalyeleri ile büyük etkinlik içinde olduğunu biliyoruz.”


Yüksek teknolojinin dünyanın her yerinde eylem yaptırma kabiliyetini artırdığına da değinen eski İçişleri Bakanı Tatan, Oslo’daki saldırıyla ilgili de açıklamalar da bulundu. Tantan, saldırıyı gerçekleştiren Anders Breivik’ in, günlük bir olay etkisi altında kalarak saldırıyı gerçekleştirmediğine işaret etti.


Süreç içersinde Brivek’in kendi kendini şartlandırdığı açıklayan Sadettin Tantan, Brevik’e benzer kişilerin Türkiye’de de çıkabileceği uyarısında bulundu:


“Bu tip zihniyete sahip insanlar yüksek teknolojinin verdiği imkanlar kabiliyetinde, her yerde eylem yapabilirler. Buna ülkemizde de şahit olabiliriz. Ancak, Türkiye’de bireysel anlamda bir eylem yapacak birinin çıkacağı söylenemez. Çünkü Batı’daki Milliyetçilik algısı ile bizdeki farklı. Batı’daki milliyetçilik hareketlerinde Irkçılık söz konusu. Türkiye’de ise böyle bir durum söz konusu değil. Bizdeki milliyetçilik hareketi, önce Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasını engellemek için kullanıldı. 1960 yılından sonra ise Türk İslam sentezini ile buluştu.”


Avusturya İmparatorluğu son temsilcisinin, basına yansıyan açıklamalarında Avrupa Birliği’nin bir Roma İmparatorluğu’na benzettiğini hatırlatan Eski İçişleri Bakanı Tantan, şöyle devam etti:


“Brivek’in yazdıklarından anlaşıldığı üzere, Batı da hala bir Türk-İslam antipatisi söz konusu. Bunu da tarihin köklerinde aramak gerekir, Doğu Roma İmparatorluğu’nun çökmesini sağlayan Fatih Sultan Mehmet’tin, Batı Roma İmparatorluğu’nun çökmesine sebep oldu. O açıdan bunu hiçbir zaman hazmedemiyorlar. Müslüman denildiğin zaman da o açıdan Batı da, Brivek gibi, ırkçıların aklına Türk Milleti geliyor.”


(cihan)


Timetürk-28 Temmuz 2011 Perşembe - 16:44

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder