19 Temmuz 2011 Salı

‘GURBETTEN SILAYA’ KARMA RESİM SERGİSİ AÇILDI

 

EYOF 2011 TRABZON Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (TRABZON 2011 11Th European Youth Oliympic Festival) Kültürel Programı Doğrultusunda “GURBETTEN SILAYA” Çalıştaylı Karma Resim Sergisi Açıldı.



EYOF 2011 TRABZON Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (TRABZON 2011 11Th European Youth Oliympic Festival) kültürel programı doğrultusunda “GURBETTEN SILAYA” çalıştaylı karma resim sergisi 18 Temmuz 2011 Pazartesi günü saat 18.00’de Trabzon Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde açıldı.




Gerçekleştirilen “Gurbetten Sılaya” karma resim festivalinde Trabzon’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin, duygu ve düşüncelerin resmedildiği karma resim sergisinin açılışına Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet eski Bakanı ve Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye eski Başkanı Orhan Karakullukçu, Trabzon Belediye Balkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, İLESAM Trabzon Şube Başkanı Ahmet Musaoğu, ressamlar, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler, bürokratlar ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.




Eski Bakan Özak’ın sergi açılışına renk katan esprileriyle herkesi güldüren ve düşündüren yorumlarıyla birlikte serginin açılışında ilk konuşmayı Trabzon Belediye başkanı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu yaptı.


Başkan Gümrükçüoğlu; eski Belediye Başkanı Orhan Karakullukçu atfen bazı vatandaşların kendisine 2. Orhan dediklerini hatırlatarak, “EYOF kapsamında Trabzonlu ressamlarca gerçekleştirilen bu festivale katkı ve katılımlarından dolayı başta Sayın Bakanımız Özak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.




Ardından Bakan Özak konuştu. Sanatçı bir ailenin oğlu olduğunu dile getiren Özak, babasının yazdığı Kur’anı Kerim’den söz etti ve “Eskiden Trabzon; Km2’sine en fazla futbolcu düşen illerin başında gelirdi. Şimdi de Trabzon Km2’sine en fazla sanatçı düşen il oldu” dedi.




Özak sözlerine devamla; “Biliyorsunuz bende ayaklarını iyi kullanan bir sanatçıyım” dedi.

 


Ardından Özak, mikrofonu Trabzon eski Belediye başkanı Orhan Karakullukçu’ya takdim etti. Orhan Karakullukçu kendisine gösterilen ilgiden ve sanat camiasıyla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, eski bir cezaevi olan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinin restorasyonu ve kültür merkezine çevrilmesini anlattı.


Bursa’da zamanın Turizm Bakanından nasıl restorasyon için para kopardığını anlatarak; “O zaman ifade ettim, benim param iki kere kıymetlidir, diye Sayın Gümrükçüoğlu’nun parasının da 2 değil, 3 kere kıymetli olmasını istiyorum” dedi.

Bazı tecrübeli sanatçılar konuşmaları ile davetlilere hoş anlar yaşattı. Eski Bakan Özak’ın bazı sanatçıları özellikle yanına çağırarak, onara iltifat ve ilgi göstererek onları kucaklaması ve havadaki nem ve sıcaklık nedeniyle davetlileri ter basması dikkat çekti.


Konuşmaların ardından EYOF 2011 TRABZON Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (TRABZON 2011 11Th European Youth Oliympic Festival) Kültürel Programı Doğrultusunda “GURBETTEN SILAYA” Çalıştaylı Karma Resim Sergisi gezildi. Program verilen pasta ve meşrubatın ardından sona erdi.


“GURBETTEN SILAYA” Çalıştaylı Karma Resim Sergisine toplam 66 ressam eserleriyle katıldı. Sergi, hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak.





















































SERGİYE ESERLERİYLE KATILAN RESSAMLAR

Osman Akbay
Mustafa Hikmet Malkoç
Mustafa Ayaz
Süleyman saim Tekcan
Ali Candaş
Yusuf Katipoğlu
Ceyhan Murathanoğlu
Haydar Durmuş
Abid Güner
Veysel Günay
Sali Turan
Adil Ocak
Rasim Çubukçu
Aydın Ayan
Osman Altuntaş
Alaybey Karoğlu
Mustafa Salim Aktuğ
Mustafa Orkun Müftüoğlu
Hakan Esmer
Mustafa Beşgen
Arif Aleskerov
Evrensel baş
Meher bayramoğlu
M. Selçuk Dumanoğlu
Mustafa Sezgin
Rasim Nazirov
Mansur Caferov Abbasalioğlu
Abdülkadir Yıldırım
Şükran Üst
Cemil Şişman
Veysel Acar
Gençağa Küçük
Canan Onur
Kadir Şişkinoğlu
Orhan İlyas
Sezgin Yüksel
Hülya Atalay salyam
Nurcihan Velioğlu
Haydar Şişman
Ayla Aksoyoğlu
Kenan Demir
Şakir Şeyihoğlu
Güler Genç Erol
Bülent Yavuz Yılmaz
Leyla Afacan Kodaman
Mümin Candaş
Raif Kalyoncu
Şükran Ergincan
Okan Kölemen
Yasemin Kalyoncu
Abdullah Ayaydın
Sebahattin Kılıç
Selma Akyüz
Erdem Kutlu
Ercan Ayçiçek
Şuayip Şeyihoğlu
Selmanur Menşure Aktaş
Cemil Candaş
Necati Seydi Ferahoğlu
Nurgül Ferahoğlu
Hakan Aksu
Serdar Yılmaz
Gülsüm Sezgin
Seda Liman
Halil Baş
Selman Uzun

HABER-FOTOĞRAF: THA-18 Temmuz 2011 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder