20 Temmuz 2011 Çarşamba

EYOF-2011'E ÇOK AZ ZAMAN KALA TESİSLERE SON ROTUŞ


EYOF-2011'e çok az zaman kala tesislerde son düzenlemeler yapılıyor. Bir aksaklık olmaması için tesisler bir bir kontrolden geçiriliyor.


Örneğin Trabzon'da 23 Temmuz 2011 tarihinde düzenlenecek olan EYOF-2011 TRABZON Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na çok aza zaman kala Akçaabat Söğütlü Atletizm Stadı’nın çevre düzenlemesi de bitmek üzere…


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, EYOF-2011 TRABZON Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na Oyunları'na çok az bir zaman kaldığını belirterek, "23 Temmuz 2011 tarihinde, Türkiye'de ilk kez olimpiyat meşalesini ateşleyecek, 30 Temmuz'da söndürdüğümüzde çok başarılı bir organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız. Bu başarıyla Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığında da en büyük referans olacağız" dedi.


Mevcutları revize edilen spor tesislerinden yenilerinin inşaatına başlananların birer birer tamamlandığını kaydeden Doker; "Türkiye'de bir ilk olacak üzeri açılır-kapanır atlama kuleli olimpik yüzme havuzu tamamlandı. Test yarışlarına açıldı. Trabzon'un yetiştirdiği büyük spor eğitmenlerinden rahmetli Hayri Gür'ün isminin verildiği Pelitli'deki Çok Amaçlı Spor Salonu'da Mayıs ayı başında teslim alındı.

200 basın mensubunun aynı anda yararlanabileceği Medya Merkezi, Türkiye'nin en büyük atletizm stadı olan Söğütlü'deki stad, Beşirli'deki Tenis Kompleksi, Yomra'daki Jimnastik Merkezi'de Mayıs ayı sonunda tamamlandı. Trabzon'da KTÜ öğrencilerinin konaklamasında kangren haline gelmiş bir yarayı temizleyecek ve olimpiyat köyü olarak kullanılacak yurtlar birer birer tamamlandı" şeklinde konuştu.


Nihat Doker, bu tesislerin büyük bölümünün inşaatına 1 yıl, bazılarında 1.5 yıl önce başlandığına dikkat çekerek; "İnşaatlar o kadar hızlı sürdürüldü ki, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nden düzenli aralıklarla denetlemeye gelen komisyon üyeleri bile hayret ettiler. Tesislerdeki çalışmalara paralel, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasındaki organizasyonun da en iyi şekilde gerçekleşmesi için hazırlıklarımız hızla sürüyor" dedi.


EYOF-2011 TRABZON AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK OYUNLARI’NIN "MASKOTU HAMSİ


"Türkiye'de Olimpiyat Bayrağı'nın dalgalandığı Trabzon'da ilk kez bir olimpiyat düzenleneceğini artık herkes biliyor" diyen Genel Koordinatör Nihat Doker,

"Bunu kamuoyuna tanıtmada, hiç şüphesiz oyunların maskotu olarak seçilen hamsinin büyük rolü var. Maskot hamsi adeta oyunları sırtlamış, herkese tanıtıyor. İstanbul'dan Ankara'ya, oradan Antalya'ya, Batum'a kadar her yerde hamsi maskot büyük ilgi görüyor. Başta Trabzon olmak üzere çevre iller ve tüm Türkiye'ye olimpiyatı tanıtmaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Bunda da oldukça başarılıyız. Bu konuda iletişim araçlarından yararlanıyor, medyadan büyük destek görüyoruz.

Sadece medya ile sınırlı kalmıyor, her kesimden binlerce kişinin ayağına kadar giderek tanıtım yapıyoruz. Trabzon'daki tüm okullarda Olimpiyat Eğitimi Projesi uyguluyoruz. Oluşturduğumuz ekipler bugüne kadar 120'ye yakın okula gidip, 35 bini aşkın öğrenci ile bire bir görüşerek olimpiyatları anlattılar, paylaştılar. Okulların kapanışına kadar Trabzon'da tüm okullara ve buralarda eğitim gören 144 bin öğrenciye ulaştık. Oyunlar sırasında vereceğimiz, yiyecek-içecek, konaklama, ulaşım, bilgi işlem, naklen yayın gibi konularla ilgili hazırlıklarımız tamamlanmış, ihale şartnamelerimiz hazırlanmıştır. Tüm bu hazırlıklarımız ve çalışmalarımızda Gençlik ve Spor'dan sorumlu Devlet eski Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak ile şimdiki Gençlik ve Spor'dan sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Suat Kılıç ile Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyelerimizin büyük destekleri bizlere güç verdi” açıklamasını yaptı.


Nihat Doker; 14 Nisan Perşembe günü '100 Gün Kaldı Etkinlikleri'ni düzenlediklerini belirterek, “Şehir merkezinde olimpiyat yürüyüşü yaptıklarını, okullarda düzenledikleri Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda derece alanlara ödüllerini vereceğiz. 23 Temmuz'a doğru ise daha çok çalışarak yürümeye devam edeceğiz.

Trabzonspor ile hatırladığımız 61 rakamı için de 'Son 61 Gün Etkinlikleri' düzenledik. 23 Temmuz 2011 tarihinde, Türkiye'de ilk kez olimpiyat meşalesini ateşleyecek, 30 Temmuz'da söndürdüğümüzde çok başarılı bir organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız. Bu başarıyla Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığında da en büyük referans olacağız. Bunu Trabzon halkı ile birlikte yapacağız.

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında ise gerçek anlamda bir tarih yazarak Türkiye'nin ilk olimpiyat düzenleyen kenti hanesine Trabzon'u başarıyla yazdıracağız" dedi.

Basın-19 Temmuz 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder