20 Temmuz 2011 Çarşamba

HACI HÜSEYİN KIRANDİ VEFAT ETTİ


Yaylacık Mahallesi eski Muhtarı ve Akçaabat’ın eski esnaflarından Hacı Hüseyin Kırandi(78), Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kırandi’nin cenazesi bugün toprağa verildi.

 
Trabzon Akçaabat Merkez Yaylacık Mahallesi eski muhtarlarından Mehmet oğlu Hacı Hüseyin Kırandi(78), dün gece 21.45 civarlarında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kırandi derhal Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine kaldırılmışsa da yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülmesi mümkün olmadı.


Merhum Hacı Hüseyin Kırandi’nin cenazesi bugün Yaylacık Mahallesi Merkez Büyük Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Yaylacık Mahallesindeki aile kabristanlığında dualarla toprağa verildi.


Merhum Kırandi’nin cenazesine Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen’in yanı sıra çok sayıda bürokrat, siyasetçi, eş, dost ve akrabalardan oluşan kalabalık bir cemaat katıldı.


Merhum Hüseyin Kırandi(78); 1980 yılında ve öncesinde birkaç dönem Akçaabat Yaylacık Mahallesi Muhtarlığı yapmıştı. Aynı zamanda Akçaabat Merkez Akcami’nin karşısında uzun süre esnaflık yapmıştı. Çevresiyle çok uyumlu ve sevilen bir insan olan Kırandi’nin ölümü herkesi üzüntüye sevk etti.


Merhum Kırandi, sigara tiryakisi olması nedeniyle sigaradan çok çile çekmiş, hayatı roman diyebileceğimiz ender kişilerdendi. Sigara nedeniyle damarlarında tıkanıklık oluşmuş kangrene çevireceği endişesi ile doktorlar tarafından birkaç ayak ve el parmağı zorunlu sağlık nedenleriyle kesilmesi gerekmişti. Aynı zamanda kalbinin zayıflaması nedeniyle kalbine takılan pil ile yaşamını devam ettiriyordu.

Merhum Hacı Hüseyin Kırandi’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Allah(C.C.) Rahmet Eyleye…

TRABZON HABER AJANSI – 19 Temmuz 2011 Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder