26 Temmuz 2011 Salı

HAMAMİZADE, KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR


Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi yeniden inşa edildiğinden bu yana pek çok kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi yeniden inşa edildiğinden bu yana pek çok kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. En son olarak, EYOF kapsamında 20-30 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak olan pek çok etkinlik için sergi salonları kullanılıyor.

1-RESSAM CEMAL AKYILDIZ’IN GRAFİK SERGİSİ


Trabzon Oflu Sanatçı Ressam Cemal Akyıldız’ın tarihi Trabzon ve Karadeniz Konaklarını konu alan grafik (Siyah-Beyaz) eserlerinden oluşuyor. Harika çizgi ve taramalardan oluşan grafik resimler, eski tarihi yapılara ait dış cephe görünümleri görenleri insanı adeta büyülüyor.

Sanatçı Akyıldız’ın da hazır bulunduğu sergi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinin hemen zemin (giriş) katında yer alıyor. Akyılyıldız, Dünyanın en ünlü Türk Mimar-Mühendisi Mimar Sinan’ın, Selçuklu ve Osmanlı-Türk sanat eserlerinden esinlenerek, bu eserleri bizzat yerinde görerek atölyesinde çizmektedir.







2-RESSAM ABİT GÜNER’İN SERGİSİ





Pek çok konuda harika yağlı boya tablolar üreten Trabzonlu, 1947 Çaykara Doğumlu Sanatçı Abit Güner’in imza attığı en güzel, harika sanat eserlerini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinin zemin katında sergiliyor.

Eserleri doğallık içice olup adeta renklerin uyumlu dansı niteliğinde, bazıları da tarihi dokuyu yansıtan en güzel yapıtlardan olup çok ilgi çekmektedir.





3-RESSAM SÜLEYMAN SAİM TEKCAN SERGİSİ




1940 Trabzon Doğumlu Bilim Adamı, Ressam Süleyman Tekcan’ın harika eserleri de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinin 1. Bodrum Katında sergilenmektedir. Tablolarında renklerin cümbüşünü görmekle beraber eserlerinde özellikle at figürlerini kullanması eserlerine bir ayrıcalık katmaktadır.

Eserlerinde tarihi dokuya ve figürlere de yer veren sanatçı Ayaz, heykelleriyle de dikkat çekmektedir.









4-RESSAM MUSTAFA AYAZ RESİM SERGİSİ





1938 Trabzon Doğumlu Bilim Adamı, Sanatçı, Ressam Mustafa Ayaz da birbirinden güzel harika eserlerini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinin 1. Bodrum Katında sergilenmektedir.

Tarihe mal olmuş küçük detaylardan, harika yorumlarla şahane eserler ortaya koydu.




5-PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN PUL KOLLEKSİYONU SERGİSİ




PTT Genel Müdürlüğü’nün Pul Koleksiyonu Sergisi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinin 2. Bodrum Katında sergilenmektedir. Geçmişte çıkarılan pulların resimlerini içeren sergide tarihi pullar dikkati çekmektedir.


Ayrıca EYOF nedeniyle bastırılan tarihe tanık 5 adet pul 8 TL karşılığı meraklılarına satılmaktadır.






SANAT KOLLEKSİYONCULARI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT!
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde açılan Kültürel zenginliklerimizden olan harika sergiler, hafife alınamayacak kadar kıymetli. Bu sergiler mutlaka izlenmelidir.

Sergilerde yer alan her eser sanat kolleksiyoncuları için kaçırılmayacak çok önemli bir fırsattır. EYOF’un varlığı da ayrıca eserleri tarihsel olarak da kıymetlerini arttırmaktadır.

THA- 24 Temmuz 2011 Pazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder